Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή της στηρίζει των αγώνα 52 εργαζομένων στο Συνεταιρισμό Μεσσαράς που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 10 μήνες.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

''Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των 52 εργαζόμενων στον Συνεταιρισμό Μεσαράς που ξεκίνησε εδώ και μερικές μέρες. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις μεθοδεύσεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσαράς, να απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις της απέναντί τους, και παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 10 μήνες.

Αφού, μέχρι τώρα και αντί μισθού, τους έδινε εμπορεύματα της Ένωσης, τώρα τους παζαρεύει να πάρουν 3 αντί για 8 μισθούς. Μάλιστα θέτει καθαρό ζήτημα λειτουργίας απειλώντας τους εργαζόμενους με λουκέτο για να μειώσουν τις απαιτήσεις τους.

Βαρύτατες ευθύνες για την κατάντια των Συνεταιρισμών και της Ένωσης φέρουν αυτή και όλες οι προηγούμενες διοικήσεις που ακολουθούσαν πιστά όλες τις πολιτικές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και τις Κοινοτικές Οδηγίες οι οποίες στοχεύουν στο ξεκλήρισμα όλων των μικρομεσαίων αγροτών, στη διάλυση των Ενώσεων και των Συνεταιρισμών και στην παράδοση της αγροτικής παραγωγής σε λίγα χέρια.

Το παράδειγμα όμως της ΕΑΣ Μεσαράς αποτελεί μόνο ένα από τα δεκάδες παραδείγματα πανελλαδικά που έχουν απλήρωτους εργαζομένους.

Μπροστά σε αυτή την εικόνα βαρύτατες ευθύνες έχουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του Συλλόγου Συνεταιριστικών Υπαλλήλων Αν. Κρήτης (που ελέγχεται από την ΠΑΣΚΕ) για το ότι δεν οργανώνει τον αγώνα του κλάδου μπροστά σε αυτή την κλιμακούμενη επίθεση και αρκείται σε διαβήματα υποστήριξης… αλλά και της ΟΑΣΝΗ που συνυπογράφει τόσα χρόνια στην ακολουθούμενη πολιτική και ενώ ξεκληρίζεται η μικρομεσαία αγροτιά χειροκροτεί στην φορολόγηση αγροτεμαχίων που οδηγεί στη συγκέντρωση γης με βίαιο τρόπο.

Καλούμε τους εργαζόμενους της Ένωσης να ξεπεράσουν το κλίμα επανάπαυσης και εφησυχασμού που καλλιεργείται από τη Διοίκηση ότι θα βρουν τρόπους να πληρωθούν και να απαιτήσουν εδώ και τώρα την καταβολή των δεδουλευμένων τους με κάθε τρόπο. Να βγάλουν
χρήσιμα συμπεράσματα από αυτές τις εξελίξεις.

Κανείς εργαζόμενος δεν έχει ευθύνη για την διαλυτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις Ενώσεις και τους Συνεταιρισμούς μέσα από την εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική.

Είναι επιτακτικό σήμερα να παλέψουν πλάι στους μικρομεσαίους αγρότες και να διεκδικήσουν την επιβίωση και ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής, με κίνητρο την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού, τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων και όχι το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων και τον μαρασμό της Υπαίθρου.

Καλούμε τους απεργούς της Ένωσης και όλους τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ σε γενικό ξεσηκωμό ενόψει της 48ωρης απεργίας στις 6 και 7 Νοεμβρίου.

ΤΡΙΤΗ 10 π.μ. ΠΛ. ΕΛΕΥΡΕΡΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 10 π.μ. ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΜΟΙΡΩΝ &
5 μ.μ. ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΛ. ΚΟΡΝΑΡΟΥ''