Στη λογική του όλα ή τίποτα κινείται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αντιλαμβανόμενος ότι η ψηφοφορία για το μνημόνιο είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα, το ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο.

Αν το κόμμα του παρουσιαστεί διασπασμένο, δεδομένης της στάσης της ΔΗΜΑΡ, τότε η χώρα θα μπει σε περιπέτειες. Για αυτό το μήνυμά του προς τους διαφωνούντες είναι «ναι» ή διαγραφή από ΚΟ και κόμμα.

Ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο απαντά στον Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος φαίνεται να επιλέγει την αποχή με μία δήλωση καταδίκης των μέτρων. Ο πρόεδρος του κόμματος, όμως, δε θα ανεχτεί ούτε την αποχή, ούτε και το «παρών». Όσοι τα επιλέξουν θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση σαν να ψήφισαν «όχι».

Στην Ιπποκράτους εκτιμούν ότι οι «απώλειες» θα είναι «έως πέντε». Ο Μιχάλης Κασσής που έχει ήδη αποχωρήσει, ο Θόδωρος Παραστατίδης, ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Γιάννης Κουτσούκος και ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα προσπαθήσει να πείσει τον τελευταίο να αλλάξει γνώμη για την ενότητα της παράταξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα τον καλέσει στο γραφείο του πριν την κρίσιμη ψηφοφορία. Ανάλογες προσπάθειες καταβάλλονται και προς την κατεύθυνση του Γιάννη Κουτσούκου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook