Απάντηση των βουλευτών Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μιχάλη Κριτσωτάκη και Μαρίας Διακάκη, στην επιστολή των φορέων που πραγματοποιούν την κατάληψη στην Περιφέρεια Κρήτης.

Το κείμενο αναλυτικά:

«Έτσι κι αλλιώς πριν την κρίση προειδοποιούσαμε, μετά τη κρίση είχαμε πει ότι το μνημόνιο δεν θα είναι η λύση αλλά θα είναι άλλο ένα πρόβλημα, όπως κι έγινε.

Δεν ψηφίσαμε τίποτα ούτε από το πρώτο, ούτε από το δεύτερο, ούτε από τους μεσοπρόθεσμους, ούτε από τους εφαρμοστικούς, ούτε κανένα άλλο αντιλαϊκό – αντικοινωνικό νόμο ή διάταξη.

Σήμερα πράγματι είναι μια ώρα ευθύνης. Βεβαίως εμείς θα συνεχίσουμε το καθήκον μας απέναντι στον ελληνικό λαό και την κοινωνία αλλά παράλληλα καλούμε όλους τους έλληνες πολίτες σε κινητοποίηση ώστε η πίεση έξω από το κοινοβούλιο, στο Σύνταγμα και σε όλη τη χώρα, να ακουστεί και μέσα στο Κοινοβούλιο και να αναλάβουν όλοι οι βουλευτές – ανεξάρτητοι από το κόμμα στο οποίο ανήκουν- να μην ψηφίσουν τα μέτρα.

Να μην επικυρώσει το ελληνικό Κοινοβούλιο αυτή την αντιλαϊκή, αντικοινωνική, αδιέξοδη και αναποτελεσματική πολιτική.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το νομοσχέδιο που έρχεται σ’ ένα άρθρο και υπερβαίνει τις οκτακόσιες σελίδες δεν έχει προλάβει κανείς να το διαβάσει.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό. Η αλήθεια επίσης είναι ότι όλοι γνωρίζουν ότι είναι σε βάρος του ελληνικού λαού, ότι όποιος το ψηφίσει δεν έχει καμία δικαιολογία και κανένα ελαφρυντικό.

Όντως όπως λένε οι φορείς του Ηρακλείου ο βουλευτής οφείλει να υπακούσει στο λαό και στο Σύνταγμα και να πει το ΟΧΙ που απαιτεί ο λαός του Ηρακλείου και ο ελληνικός λαός.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook