Αναστάτωση επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο κέντρο της πόλης των Χανίων από ένα ναρκομανή, γνωστό στις αστυνομικές αρχές, ο οποίος κυκλοφορεί ισχυριζόμενος ότι κρατάει όπλο και απειλεί όποιον βρεθεί στο διάβα του.

Οι κάτοικοι και καταστηματάρχες στην περιοχή του ΚΤΕΛ τις τελευταίες πέντε ημέρες έχουν γίνει συχνά μάρτυρες του \”παραληρήματος\” του νεαρού άντρα που προτάσσοντας αντικείμενο που ισχυρίζεται ότι είναι αληθινό όπλο, σπείρει τον τρόμο.

Μάλιστα ο νεαρός δεν δίστασε να πάει σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης που βρίσκεται στην περιοχή, να καθίσει στα σκαλιά και με άνεση να βγάλει το όπλο του, αληθινό ή μη, και να το ψεκάσει με αντισκοριακό σπρέυ.

Ο καθηγητής και ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου που τον είδε να κάθεται στα σκαλιά του ζήτησε το λόγο και εκείνος του απάντησε με \”τσαμπουκά\” ότι βρίσκεται εκεί για να καθαρίσει το όπλο του.

Αμέσως, ο καθηγητής απομάκρυνε μαθητές που βρίσκοταν στο φροντιστήριο και ειδοποίησε τις αρχές.

Από ότι διαπιστώθηκε αργότερα, ο νεαρός με το ίδιο απειλητικό ύφος είχε μπει σε δύο καταστήματα της περιοχής, σε ένα χρωματοπωλείο από όπου αγόρασε το σπρέυ και σε ένα φούρνο.

Όταν έφτασαν άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στην περιοχή ο νεαρός είχε εξαφανιστεί αλλά δεν σταμάτησε τη δράση του.

Το απόγευμα της Τρίτης μάλιστα μπήκε στο ΚΤΕΛ και βρισκόμενος στο ίδιο παραλήρημα απειλούσε όποιον έβρισκε μπροστά του, δημιουργώντας επεισόδιο.

Οι αρχές τον αναζητούν ενώ είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για εγκληματία αλλά για ασθενή που χρειάζεται βοήθεια.

Το όπλο που κρατά δεν έχει διαπιστωθεί αν είναι αληθινό ή ψεύτικο ωστόσο το βέβαιο είναι ότι τρομοκρατεί τους περαστικούς και μπορεί άθελά του να δημιουργηθεί σοβαρό επεισόδιο με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook