Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρά στον πυκνοκατοικημένο (20 εκατ. κάτοικοι) βόρειο τομέα του Σάο Πάολο στη Βραζιλία, ανεβάζοντας τον απολογισμό της βίας στους 33 νεκρούς μέσα σε πέντε ημέρες.

Το μακελειό αποδίδεται στη συνεχιζόμενη «αναμέτρηση» μιας εγκληματικής οργάνωσης, της επονομαζόμενης Primeiro Commando de Capital (PCC) με την αστυνομία.

Σημειώθηκε εμπρησμός δύο λεωφορείων, και στη μία περίπτωση οι επιβάτες αποβιβάστηκαν έγκαιρα. Αργότερα η ιδιοκτήτρια λεωφορείων εταιρεία Santa Brigida σταμάτησε τα δρομολόγια σε όλη την περιοχή. Ο νομάρχης έδωσε εντολή να μην ανοίξουν τα σχολεία την Τετάρτη.

\"\"

Στη συνοικία Ιμιρίμ ένοπλος που αποβιβάστηκε από ένα ταξί, άνοιξε αμέσως πυρ με στόχους τους δύο γιους αξιωματικού του τάγματος ειδικών επιχειρήσεων της βραζιλιάνικης αστυνομίας (BOPE): ο πρώτος έχασε ακαριαία τη ζωή του, ο δεύτερος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά.

\"\"

Στην παρακείμενη Ζαρντίμ Καρομπέ, δύο ένοπλοι άνοιξαν πυρ στο εσωτερικό ενός μπαρ και ο τελικός απολογισμός ήταν τρείς νεκροί. Στην ίδια περιοχή ακόμα δύο πολίτες βρέθηκαν νεκροί. Καθώς οι ένοπλοι επιβιβάστηκαν για να διαφύγουν σε ένα αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης, ανέτρεψαν δύο περαστικούς, και σκότωσαν ακόμα έναν πολίτη.

\"\"

Την Δευτέρα τα ξημερώματα μια 44χρονη αστυνομικός είχε χάσει από πισώπλατα πυρά τη ζωή τους μπροστά στην έντρομη κόρη της και πριν τελειώσει η χθεσινή ημέρα, τα θύματα της φονικής βίας είχαν γίνει 26.

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook