\”Είναι τιμή μου… Η πραγματική επιβράβευση είναι η σχέση και συνεργασία μου με τους κατοίκους της κοινότητάς μας στο Μπρούκλιν\”.

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη , έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και να διακριθεί για το έργο της από εκατοντάδες νομοθέτες και πολιτικούς ενώ φαίνεται να έχει \”κατοχυρώσει\” θέση στην πολιτειακή Βουλή της Νέας Υόρκης..

Γεννημένη το 1980 και με καταγωγή από τη Σητεία της Κρήτης, φαίνεται πως ήρθε στον κόσμο αυτό για να μας κάνει περήφανους. Γιατί παρά το γεγονός ότι μεγάλωσε στις ΗΠΑ, στο αίμα της κυλά ελληνικό αίμα.

Ανήκει στο κόμμα των Δημοκρατικών και μόλις το 2011 ανέλαβε καθήκοντα στη Γενική Συνέλευση του πολιτειακού Κοινοβουλίου. Εκπροσωπεί το Μπρούκλιν και το Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης και είναι η πρώτη στην ιστορία Ελληνοαμερικανίδα που είχε τις ικανότητες και τα προσόντα να αναλάβει μία τέτοια θέση.

Κόρη μεταναστών γονέων από την Ελλάδα και την Κούβα, εγκατέλειψαν το καταπιεστικό κράτος του Φιντέλ Κάστρο το 1959, για να εγκατασταθούν στις ΗΠΑ. Στην προσπάθεια τους να ζήσουν το αμερικάνικο όνειρο οι γονείς της, κατάφεραν να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση στη Νέα Υόρκη. Η αφοσίωσή τους και το επιχειρηματικό τους πνεύμα κληροδότησαν στη Νικόλ την αγάπη της στο δημόσιο βίο.

Από την πρώτη στιγμή ήταν έτοιμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ψηφοφόρων της και είχε το σθένος και τη δύναμη να πολεμήσει για τις μικρές αλλά και τις μεγάλες επιχειρήσεις, με σκοπό να βοηθήσει τα μέγιστα στην αύξηση των θέσεων εργασίας και στην τόνωση της οικονομίας της Νέα Υόρκης. Είναι παθιασμένη υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ηλικιωμένων του τόπου της και αγωνίζεται κατά των περικοπών των παροχών στους ανθρώπους των ηλικιών αυτών .

Οι διακρίσεις αλλά και τα βραβεία που έλαβε πολλά.

Μεταξύ των οργανισμών που την τίμησαν είναι η εφημερίδα «Κάπιτολ», το «Staten Island Advance», ενώ έλαβε το «Βραβείο Ευγνωμοσύνης» από την Ελληνοαμερικανική οργάνωση ΑΧΕΠΑ για την προσφορά της στην Ελληνική κοινότητα.

Μπορεί η Ελλάδα να \”τρώει\” τα παιδιά της εντός των συνόρων της, η Νικόλ Μαλλιωτάκη όμως είναι η ζωντανή απόδειξη πως οι Έλληνες, όταν το θελήσουν, μπορούν να διαπρέψουν και να μεγαλουργήσουν για το καλό της ανθρωπότητας.

mylady.gr/ Σταυρούλα Αδαμάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook