«Εγκλωβισμένος» στο γραφείο του για περισσότερο από μία ώρα παρέμεινε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Αντώνης Μανιτάκης, αφού μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ λίγο πριν τις 12 κατέλαβαν την είσοδο του κτιρίου. Οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το κτίριο και τα πνεύματα ηρέμησαν, μόνο όταν ο κ. Μανιτάκης δέχτηκε να συναντήσει τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, οι οποίοι παραμένουν στο γραφείο του μέχρι αυτή την ώρα.

Σπάζοντας την πόρτα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να βγάλουν από το κτίριο του υπουργείου τους απεργούς εργαζόμενους στους δήμους που προχώρησαν σε κατάληψη του υπουργείου.

Οι εργαζόμενοι μαζί με συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ είχαν μπλοκάρει την είσοδο του υπουργείου. Τα ΜΑΤ κατάφεραν να κλείσουν την είσοδο με αποτέλεσμα να παραμείνουν εντός του κτιρίου κάποιοι από τους διαδηλωτές, ενώ αστυνομικοί της τροχαίας μάζευαν τα μηχανάκια των απεργών έξω από το υπουργείο.

Έπειτα από τηλεφωνική παρέμβαση του υπουργού, κ. Μανιτάκη, οι αστυνομικοί άρχισαν να βάζουν ξανά τα μηχανάκια στις θέσεις τους, καθώς οι διαδηλωτές, αφού εξέφρασαν στον υπουργό τα παράπονά τους τού ζήτησαν να παρέμβει. Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να αποχωρούν από το κτίριο και συγκεκριμένα από τον 5ο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του κ. Μανιτάκη. Ωστόσο, οι διαδηλωτές αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και παραμέναν στην είσοδο του κτιρίου, με τα ΜΑΤ ακριβώς απ’έξω.

Νωρίτερα, η μηχανοκίνητη πορεία μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ βρέθηκε έξω από τα γραφεία της ΑΔΕΔΥ στη Φιλελλήνων, ενώ το αγωνιστικό ραντεβού ενάντια στη σημερινή ψήφιση των μέτρων δόθηκε στις 11 το πρωί στην πλατεία με τελικό προορισμό το Σύνταγμα.

Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας.


protothema.gr