Η ομάδα της προοδευτικής συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα «Αγροτικές και Περιφερειακές Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης» που διοργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο Ανωγείων Κρήτης το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 (12:00- 14:00) στα Ανώγεια, στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου.

Με δράσεις αποκεντρωμένες στην πράξη –αυτή τη φορά στα ορεινά Ανώγεια- τίθονται ζητήματα και ανιχνεύονται απαντήσεις.

Οι ευρωβουλευτές Σπύρος Δανέλλης και Γιώργος Σταυρακάκης, θα μεταφέρουν το κλίμα και την ατμόσφαιρα των ζωηρών συζητήσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Του βασικού δηλαδή θεσμικού οργάνου συνδιαμόρφωσης της πολιτικής στην ΕΕ.

Πώς αντιλαμβάνεται, πώς προετοιμάζεται, πώς παρεμβαίνει, πώς τελικά διαχειρίζεται αυτές τις αλλαγές η εθνική κυβέρνηση; Απαντήσεις δίνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Διεκδικεί να έχει ρόλο η περιφέρεια Κρήτης στην εφαρμογή της νέας ΚΓΠ; Μπορεί να προβάλλει ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο περιφερειακής ανάπτυξης;

Από το σχεδιασμό πολιτικών -έχει διατελέσει ευρωβουλευτής παλιότερα- στο πεδίο της εφαρμογής τους, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Παρεμβαίνει μέσω τηλεδιάσκεψης ο πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας & Ανάπτυξης της Υπαίθρου του ΕΚ, Πάολο ντε Κάστρο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook