Σε συμφωνία προσπαθούν να καταλήξουν η Ελλάδα και η Ελβετία για τη φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες.

«Η Βέρνη και η Αθήνα επιχειρούν να καταλήξουν σε συμφωνία παρόμοια με αυτή της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Αυστρίας», σύμφωνα με ανακοίνωση της ελβετικής κυβέρνησης.

Σημειώνεται πως η ολοκλήρωση της διμερούς φορολογικής συμφωνίας για τη φορολόγηση ελληνικών κεφαλαίων που έχουν κατατεθεί σε ελβετικές τράπεζες χωρίς να έχουν δηλωθεί, ήταν το αντικείμενο των συνομιλιών που είχε στις 3 Σεπτεμβρίου 2012 ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γεώργιος Μαυραγάνης με τον αρμόδιο υφυπουργό Εξωτερικών της Ελβετίας.

Οι δύο πλευρές είχαν εξετάσει τότε την ολοκλήρωση μιας φορολογικής συμφωνίας η οποία είναι παρόμοια με εκείνες τις οποίες έχουν ήδη συναφθεί με τη Γερμανία, την Βρετανία και την Αυστρία. Από τις επαφές του κ. Μαυραγάνη είχε προκύψει πως δεν θα υπάρξει συμφωνία το 2013 και πως ενδεχόμενη ημερομηνία εφαρμογής είναι το 2014.

Βάσει όσων προβλέπει η συμφωνία Ελβετίας – Γερμανίας, η ανωνυμία των κατόχων των αδήλωτων κεφαλαίων που έχουν κατατεθεί στην Ελβετία θα διατηρηθεί, αλλά τα κεφάλαια αυτά θα φορολογηθούν από τη Βέρνη και το ποσό που θα προκύψει θα επιστραφεί στη χώρα προέλευσης των δικαιούχων των λογαριασμών.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας για τη φορολόγηση ελληνικών κεφαλαίων που έχουν κατατεθεί σε ελβετικές τράπεζες έχουν ξεκινήσει από το 2011.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook