Η Γερμανία μέχρι τώρα έχει αντισταθεί στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η υπόλοιπη η Ευρωζώνη τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι ,επισημαίνοντας ωστόσο πως τα τελευταία δεδομένα δείχνουν πως οι εξελίξεις αρχίζουν να επηρεάζουν την οικονομία της.

Μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στη Φρανκφούρτη ο πρόεδρος της ΕΚΤ, αναφερόμενος στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (OMT), σημείωσε πως θα είναι απεριόριστο και πως θα διαλύσει τις ανησυχίες των αγορών για το ενδεχόμενο διάλυσης της Ευρωζώνης.

Ο Ντράγκι σημείωσε πως η οικονομία της Ευρωζώνης θα παραμείνει αδύναμη βραχυπρόθεσμα προσθέτοντας πως ο πληθωρισμός είναι περιορισμένος και πως θα υποχωρήσει κάτω από 25 το επόμενο έτος.

«Το νέο μας πρόγραμμα Outright Monetary Transactions παρέχει αυτή τη στήριξη επιτρέποντας τις απεριόριστες παρεμβάσεις στις αγορές κρατικών ομολόγων. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε πως λειτουργούν οι αγορές. Οι ενέργειες μας πρέπει να στείλουν ένα ξεκάθαρο σημάδι στις αγορές πως οι φόβοι τους για την Ευρωζώνη είναι αβάσιμοι,» τόνισε ο Ντράγκι.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ στη συνέχεια επισήμανε πως οι κυβερνήσεις πρέπει να ενισχύσουν τις προσπάθειες για μία στενότερη χρηματοπιστωτική, δημοσιονομική, οικονομική και πολιτική ένωση.

«Οι δράσεις από την ΕΚΤ μπορούν αν ενισχύσουν την εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη βραχυπρόθεσμα. Αλλά μόνο οι ενέργειες των κυβερνήσεων μπορούν να εξασφαλίσουν την εμπιστοσύνη προς τη Ευρωζώνη μακροπρόθεσμα,» δήλωσε ο Ντράγκι.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook