Επιστροφή στα σενάρια για GRexit το 2013 βλέπει ανάλυση της Royal Bank of Scotland (RBS), εκτιμώντας, παράλληλα ότι τα νέα μέτρα θα περάσουν από τη Βουλή των Ελλήνων και έτσι η Ελλάδα θα λάβει το μεγαλύτερο μέρος της δόσης από τους δανειστές.

 Τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα έρθουν και πάλι στο προσκήνιο λόγω των δυσκολιών που συναντά ένα νέο «κούρεμα» των ελληνικών κρατικών τίτλων του επίσημου τομέα (OSI). Σύμφωνα με την ανάλυση της βρετανικής τράπεζας RBS, η άρνηση των δανειστών στο ενδεχόμενο OSI αναμένεται να διατηρηθεί και μετά τις γερμανικές εκλογές το φθινόπωρο του 2013, καθώς η ευθυγράμμιση της Ελλάδας με τις επιταγές του προγράμματος αναμένεται να παραμείνει αδύναμη.

 Όπως αναφέρει η ανάλυση, οι σκληρότερες απαιτήσεις από την Ελλάδα τόσο στο μέτωπο των μέτρων λιτότητας όσο και σε αυτό της εποπτείας αναμένεται να οδηγήσουν το πρόγραμμα σε οικονομική και πολιτική αποτυχία. Η πρόσφατη «επίθεση φιλίας» προς την Ελλάδα δεν αναμένεται να συνεχιστεί μετά τις γερμανικές εκλογές και η συζήτηση για απομάκρυνση της χώρας αναμένεται να επανέλθει από την άνοιξη του 2013 με αφορμή μια νέα «μαύρη τρύπα» στα έσοδα του προϋπολογισμού.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook