Η ελληνική βουλή πρέπει να ψηφίσει σήμερα τα μέτρα ώστε να είμαστε σε θέση να συζητήσουμε τη Δευτέρα την εκταμίευση της δόσης και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, τόνισε ο επίτροπος Ολι Ρέν σε συνέντευξη Τύπου.

Είπε επίσης ότι το χρέος της Ελλάδας γίνεται μη βιώσιμο χωρίς περαιτέρω μέτρα και είναι απαραίτητη η ύπαρξη συμφωνίας για τη χρηματοδοτική ανάγκη της χώρας .

Νωρίτερα δημοσίευμα των Financial Times ανέφερε ότι τη Δευτέρα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εγκρίνουν μείωση των επιτοκίων των δανείων προς την Ελλάδα κατά 70 μονάδες βάσης, απόφαση που θα χρειαστεί την έγκριση των κοινοβουλίων επτά ευρωπαϊκών χωρών.

Επίσης ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα παραχωρήσει τα κέρδη της απο τα ελληνικά ομόλογα στη χώρα μας, ενώ θα αλλάξει και ο στόχος για το ελληνικό χρέος στο 125% του ΑΕΠ το 2022 απο 120% το 2020.

Ακόμα, σε σημερινό τους δημοσίευμα, οι Financial Times Deutschland επικαλούνται κοινοτικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες η εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα δεν θα πραγματοποιηθεί πριν τις αρχές Δεκεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι ήδη από τη Δευτέρα κοινοτικές πηγές επισήμαναν πως δεν πρόκειται να ληφθεί απόφαση για την Ελλάδα στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου, καθώς είναι πολλά ακόμα τα θέματα πο πρέπει να κλείσουν πριν την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Τέλος, στη χώρα μας θα βρεθεί την προσεχή Τρίτη ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσάρλς Νταλάρα.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook