Τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη από πυρά αστυνομικών στην πόλη Ντεράα της νότιας Συρίας, εκεί όπου σημειώθηκαν άνευ προηγουμένου διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος, όπως δήλωσαν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αυτόπτες μάρτυρες.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη οι συριακές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον εκατοντάδων νεαρών που πραγματοποιούσαν πορεία στην πόλη Ντεράα, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους κατοίκους της πόλης, μετά το θάνατο έξι πολιτών της στη διάρκεια της νύχτας.

Ένα 11χρονο κοριτσάκι \”σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα στην κηδεία\” δύο θυμάτων στη Ντεράα, δήλωσε υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Όχι» στην κατάργηση του νόμου εκτάκτου ανάγκης από την συριακή αντιπολίτευση

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωποι της συριακής αντιπολίτευσης απέρριψαν χθες την απόφαση του πρόεδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ για τη σύσταση επιτροπής μελέτης με στόχο την κατάργηση του νόμου εκτάκτου ανάγκης που ισχύει επί 48 χρόνια στη Συρία, προεδρική ενέργεια που συνδέουν με τις μαζικές λαϊκές διαμαρτυρίες στο νότιο τμήμα της Συρίας που συνεχίζονται αφού οι αρχές δεν ικανοποιούν τα αιτήματα του πληθυσμού.

Γνωστοί διαφωνούντες εντός και εκτός Συρίας ανέφεραν ότι ο Άσαντ απέτυχε να λάβει αμέσως μέτρα για να ικανοποιήσει τα συνεχώς αυξανόμενα αιτήματα για την απελευθέρωση χιλιάδων πολιτικών κρατουμένων, να επιτρέψει την ελευθερία έκφρασης και την ελευθερία των συγκεντρώσεων και να καταργήσει πλέον τον νόμο εκτάκτου ανάγκης.


ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook