Χωρίς εκπλήξεις ψήφισαν οι βουλευτές της Κρήτης στην κρίσιμη ψηφοφορία για το πακέτο των μέτρων. Παρά τις αντιδράσεις  από τη βάση, οι βουλευτές της συμπολίτευσης ψήφισαν ΝΑΙ, χωρίς διαρροές και απώλειες για Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. 
Στο σύνολο η Κρήτη χαρακτηρίζεται \’\’Μνημονιακή\’\’ αφού 9 ήταν εκείνοι που ψήφισαν ΝΑΙ στα μέτρα και 7 ΟΧΙ. Αναλυτικά: 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Μοιρασμένοι ήταν οι ψήφοι από το Ν. Ηρακλείου. Κεφαλογιάννης, Αυγενάκης και Σενετάκης ψήφισαν ΝΑΙ, από τη Ν.Δ. Αξίζει να σημειωθεί πάντως κανείς από τους συγκεκριμένους δεν είχε ψηφίσει το προηγούμενο Μνημόνιο. 
Οι μεν Κεφαλογιάννης, Αυγενάκης (ο οποίος ήταν τότε στη ΔΗ.ΣΥ.) δεν υπερψήφισαν όντας βουλευτές, ενώ ο κος Σενετάκης μπήκε από την αρχή στα βαθιά, αφού δεν ήταν βουλευτής στο παρελθόν και δεν είχε βρεθεί ξανά σε αντίστοιχη θέση. 
Η πιο δύσκολη περίπτωση ήταν εκείνη του Βασίλη Κεγκέρογλου. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μέχρι την τελευταία στιγμή αμφιταλαντευόταν, με τις πληροφορίες να τον θέλουν να μην υπερψηφίζει τα μέτρα. 
Τελικά μετά από πιέσεις που δέχτηκε άλλαξε γνώμη και συντάχθηκε με τη γραμμή του κόμματος του. 
Αξίζει να σημειωθεί πως Β. Κεγκέρογλου πήρε την έδρα στο Ν. Ηρακλείου λόγω Βενιζέλου, αφού ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επέλεξε εκείνη της Θεσσαλονίκης. 
Εάν ο Κεγκέρογλου επέμενε στην αρχική του απόφαση τότε το ΠΑΣΟΚ θα έμενε χωρίς βουλευτή στην Κρήτη, αφού θα ανάγκαζε τον Βενιζέλο να τον διαγράψει. 
Στον αντίποδα, ο Γ. Μιχελογιαννάκης, όντας πλέον ανεξάρτητος, ψήφισε ΟΧΙ, όπως άλλωστε αναμενόταν. Το ίδιο έπραξε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς και εκείνοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Μ. Κριτσωτάκης και Μ. Διακάκη

ΧΑΝΙΑ 

Καμία έκπληξη από τους βουλευτές των Χανίων. Οι  Χρήστος ΜαρκογιαννάκηςΜανούσος Βολουδάκης ο οποίος άλλωστε είναι και μέλος της κυβέρνησης) και Κυριάκος Βιρβιδάκης ψήφισαν ΝΑΙ. 
Το ΟΧΙ ήρθε από τον βουλευτή (και στέλεχος πρώτης γραμμής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) Γιώργο Σταθάκη.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Αντίστοιχο το σκηνικό και στο Ν. Ρεθύμνου. Ο Γ. Κεφαλογιάννης ψήφισε ΝΑΙ, ενώ από την άλλη πλευρά βρέθηκε ο κος Ξανθος για λογαριασμό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ψηφίζοντας ΟΧΙ. 

ΛΑΣΙΘΙ 

Ο βουλευτής της ΝΔ στο Λασίθι Γιάννης Πλακιωτάκης, ψήφισε ΝΑΙ στο πακέτο το μέτρων, συνεπής στη θέση του, όπως είχε πράξει και στην αντίστοιχη διαδικασία για το Μνημόνιο 2, τότε μάλιστα είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ της επιλογής του.
 Αυτή τη φορά απουσίαζε στο εξωτερικό, σε αποστολή της Βουλής και έτσι ψήφισε μέσω επιστολής.
 Ο \’\’νέος\’\’ κοινοβουλευτικός του Νομού, ο κος Δερμιτζάκης ψήφισε ΟΧΙ, ως βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 

Μανόλης Αλεξάκης/ flashnews.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook