Η απόλυτη ανάγκη εξωστρέφειας του ελαιοκομικού κλάδου, αλλά και η, γενικώτερη,  βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας βρέθηκαν στο επικεντρο της συνάντησης που είχε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γ. Κασαπίδης, με το Γενικό Διευθυντή του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ) κ. Οικονόμου.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Κασαπίδης : «Η κωλυσιεργία της Κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν την αγροτική ανάπτυξη, αλλά και οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον τομέα αυτό, μας επιτρέπουν να αναδείξουμε και να προτείνουμε στοχευμένες δράσεις με πολλαπλό όφελος για την πατρίδα μας. Έτσι, μετά την πρότασή μας για την αιγοπροβατοτροφία και τη Φέτα, θεωρούμε τη χάραξη “εθνικής ελαιοκομικής πολιτικής”, ως βασική προτεραιότητα.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κληρονόμησε σημαντική δουλειά στον τομέα αυτόν από την κυβέρνηση της Ν.Δ., την οποία όμως, μέχρι σήμερα, δεν αξιοποίησε περαιτέρω.
Με δεδομένη τη μοναδική ποιότητα του Ελληνικού ελαιολάδου και της ελιάς και μετά και την κατοχύρωση από την UNESCO της Μεσογειακής διατροφής, ως κομμάτι της παγκόσμιας άυλης πολιτισμικής κληρονομιάς, ο Τομέας Αγροτικού της ΝΔ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την αξιοποίηση της ευκαιρίας αυτής, στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Για το σκοπό αυτό πραγματοποιούμε συναντήσεις με τους θεσμικούς εκπροσώπους του κλάδου και τα εμποροβιοτεχνικά επιμελητήρια των ελαιοκομικών Νομών της χώρας.
Στόχος είναι η αύξηση της εξωστρέφειας του κλάδου, αλλά και η βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας και της οικονομικότητας των προϊόντων μέχρι και την τυποποίησή τους. Και για την επίτευξή του απαιτείται εθνική ελαιοκομική πολιτική, που θα εξυπηρετεί, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα συμφέροντα των 600.000 χιλιάδων περίπου Ελλήνων ελαιοκαλλιεργητών και της χώρας γενικότερα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook