Απών ήταν ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για το νέο πακέτο μέτρων, ενώ αμέσως μετά δήλωσε τα εξής:

«Στη διαδρομή μου έδωσα μάχη για τις ιδέες μου, εμφορούμενος πάντοτε με τις αρχές και τις αξίες τις της παράταξης, στην οποία χρωστάω το περισσότερο από αυτό που είμαι»

Ο κ. Σκανδαλίδης επισημαίνει ότι είναι μέλος στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και της παραμονής στην ευρωζώνη.

Επίσης αναγνωρίζει τις ευθύνες που του αναλογούν για τις αποφάσεις των τελευταίων χρόνων που
συνυπέγραψε ανεξάρτητα από τις εκάστοτε διαφωνίες. Επισημαίνει ότι υποστηρίζει την κυβέρνηση εθνικής ευθύνης και θεωρεί ωστόσο πως «τα μέτρα πλήρη αντιστροφή των προεκλογικών μας λόγων κα κατάφορη παραβίαση της προγραμματικής συμφωνίας».

Ο κ. Σκανδαλίδης συνεχίζει λέγοντας πως «δεν είναι μόνο η μη υλοποίηση του παραμικρού από τους όρους και τις προϋποθέσεις που έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που επιβάλει από αύριο κιόλας τον επανακαθορισμό των σχέσεων μας με την κυβέρνηση και τις πολιτικές που ακολουθεί. Είναι αυτό καθαυτό το περιεχόμενο των μέτρων που όντας επώδυνα και αντικοινωνικά πυροδοτούν την κοινωνική συνοχή»

Ο πρώην υπουργός κάνει λόγο για υφεσιακά μέτρα και μιλά για υπολείμματα κυριαρχίας της δημοκρατίας που απέμειναν στη χώρα.

«Το ναι εκμηδενίζει σχεδόν κάθε ελπίδα να βγούμε από την κρίση και την παρακμή», τονίζει ο κ. Σκανδαλίδης και προσθέτει «αναγνωρίζω τυχόν πλειοψηφία του όχι επί των παρόντων θα οδηγούσε σε άρση της δεδηλωμένης και σε άμεσες εκλογές που σήμερα όχι μόνο δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στη χώρα αλλά θα την βάλουν πιθανότατα σε νέες περιπέτειες».

Στην ίδια δήλωση το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί αυτονόητο το «ναι» επί της γενικής αρχής του προϋπολογισμού καθώς συνιστά πολιτική ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση όπως τονίζει.

Τελειώνοντας λέει «κάτω από αυτές τις συνθήκες θεωρώ ότι δε μπορώ να υπερψηφίσω τα μέτρα και ούτε θέλω να προσμετρηθεί η ψήφος μου στις δυνάμεις αποσταθεροποίησης της χώρας. Για αυτό απέχω από τη διαδικασία της ψηφοφορίας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook