Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 04 Νοεμβρίου 2012, μεγάλη εκδήλωση – λαϊκή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στον Κρουσώνα, με ομιλητές τους Γιώργο Σταθάκη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και Σπύρο Λαπατσιώρα, καθηγητή πανεπιστημίου Κρήτης.

Σε μια πρωτόγνωρη όσον αφορά στη συμμετοχή και τις παρεμβάσεις του κόσμου εκδήλωση, εξελίχθηκε μια συνέλευση γεμάτη ζωντάνια, αμεσότητα, ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων, αλλά και ανατρεπτική διάθεση σε σχέση με το σαθρό πολιτικό σύστημα, που έχει καταστρέψει την παραγωγική βάση της χώρας και της περιοχής και αφαιρέσει από τους πολίτες το δικαίωμα να ελπίζουν.

Σε αυτά τα πλαίσια οι ομιλητές έκαναν εκτεταμένες αναφορές στο πρόγραμμα επανεκκίνησης της παραγωγικής διαδικασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, της οικονομικής ανασυγκρότησης, της ανακατανομής εισοδήματος, της κοινωνικής οικονομίας, της οικονομίας των πραγματικών κοινωνικών αναγκών.

Στη συνέχεια, στοιχειοθετήθηκε η δυνατότητα και η βούληση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να κυβερνήσει, υπό την προϋπόθεση της λαϊκής στήριξης και της ωρίμανσης ενός μεγάλου λαϊκού δημοκρατικού κινήματος των ανθρώπων της εργασίας, που θα ταχθεί συνειδητά στο πλευρό μιας κυβέρνησης της αριστεράς.

 Απόλυτη ήταν η παραδοχή, ότι η μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από κόμμα συνιστωσών σε κόμμα των μελών και του λαού, θα αποτελέσει το εφαλτήριο κατάκτησης της εξουσίας, εγγύηση της επιτυχίας του κυβερνητικού προγράμματος και της δημιουργίας ενός σύγχρονου κόμματος της αριστεράς, που θα μετουσιώνει την κινηματική δράση σε δημιουργικό κυβερνητικό έργο προς όφελος της κοινωνίας.

Υπογραμμίστηκε επίσης, ότι για τον αγώνα της ανοικοδόμησης της χώρας και της επανάκαμψης των δυνάμεων της εργασίας, είναι σημαντικό σε αυτή τη φάση η καταγγελία του μνημονίου, η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, καθώς επίσης και η συμπόρευση στο κοινό ευρωπαϊκό κεκτημένο.

«Εκεί θα δώσουμε τη μάχη μαζί με τις ριζοσπαστικές δυνάμεις της αριστεράς και της οικολογίας, μαζί με τα συνδικάτα και τους άλλους φορείς έκφρασης των δυνάμεων της εργασίας στην Ευρώπη».

Εξίσου σημαντικό για την πορεία ανοικοδόμησης θα είναι το μέγεθος της αποτελεσματικότητας ενός λειτουργικού, στο πλευρό του λαού και όχι του διαπλεκόμενου πολιτικοοικονομικού και μιντιακού συμπλέγματος, δημόσιου τομέα, πάνω στον οποίο θα στηριχτεί μεγάλο μέρος των διαρθρωτικών αλλαγών που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook