Τραυματισμένο βγήκε το ΠΑΣΟΚ από την ψηφοφορία για το μνημόνιο 3 στη Βουλή, καθώς έμεινε πλέον με 27 βουλευτές, μετά τις έξι διαγραφές στις οποίες προχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Συγκεκριμένα, εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τέθηκαν οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης ο οποίος απουσίαζε από την ψηφοφορία, η Άντζελα Γκερέκου, ο Μάρκος Μπόλαρης και ο Γιάννης Κουτσούκος οι οποίοι δήλωσαν \”παρών\”, και οι Θεόδωρος Παραστατίδης και Μιχάλης Κασσής, οι οποίοι ψήφισαν \”όχι\”.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης εξηγώντας την απόφασή του να απέχει δήλωσε: «Θα αγωνιστώ για να ξαναβρεί το ΠΑΣΟΚ την ψυχή του».

Τώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναζητεί τρόπους συσπείρωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τόνωσης του κλονισμένου ηθικού των βουλευτών που έμειναν, δεδομένου μάλιστα ότι ο Θάνος Μωραΐτης, ο Συμεών Κεδίκογλου και η Θεοδώρα Τζάκρη διαμήνυσαν ότι ψηφίζουν για τελευταία φορά, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται νέα συνεδρίαση της ΚΟ αλλά και των οργάνων του ΠΑΣΟΚ.

Έντονος, επίσης, είναι ο προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ για τις κινήσεις που αναμένεται να κάνουν ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσανατολίζεται να αντικαταστήσει άμεσα τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ορίζοντας στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου βουλευτή από «νεότερη» γενιά.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, από την άλλη, δεν φαίνεται ότι θα ανακοινώσει άμεσα την ανεξαρτητοποίησή του, ούτε να λάβει οποιαδήποτε άλλη πρωτοβουλία πριν την εκταμίευση της δόσης.

Το πρωί της Τετάρτης, πάντως, Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης είχαν δίωρη συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν για την πολιτική κατάσταση στη χώρα, αλλά και στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook