Όταν το 1948 ξεκινούσε τη λειτουργία του ένα ξενοδοχείο στην Κρήτη φυσικά και αποτελούσε σπουδαία είδηση! Το ότι αυτό βρισκόταν στην κοσμοπολίτικη σήμερα Ελούντα σήμερα ίσως να φαντάζει περίπου … φυσικό αλλά 64 χρόνια πριν, τότε που η Ελούντα ήταν απλώς ένα παραθαλάσσιο χωριό προφανώς και αποτελούσε μια σπουδαία καινοτομία. Πόσο δε μάλλον ότι οι υπηρεσίες που προσέφερε- ως και τηλέφωνο ήταν πραγματικά πρωτοποριακές για την εποχή.

Διαβάζουμε λοιπόν στην εφημερίδα ΔΡΑΣΙΣ της 31ης Ιουλίου του 1948 το θέμα με τίτλο Η «Νέα Ελούντα» του Κ.Μαυρικάκη και υπέρτιτλο Από την κίνησην του Τουρισμού : Η «Νέα Ελούντα» είναι το νεόδμητον τριώροφον τουριστικόν ξενοδοχείον κτισμένο στη μαγευτική παραλία της ομωνύμου κωμοπόλεως του κόλπου Μεραμβέλλου.

\"\"

Είναι επιπλωμένο με την τελευταία λέξιν της Αθηναϊκής τέχνης. Περιλαμβάνει ευρύχωρα δωμάτια ύπνου, σάλα εστιατορίου και καφενείου. Οι παραθερισταί θα εύρουν σε αυτό πλήρη άνεσιν δια να απολαύσουν το μαγευτικόν τοπίον και τα αγαθά της θάλασσας. Τα εγκαίνια θα γίνουν πανηγυρικά την 1ην Αυγούστου. Υπάρχει και κρατικόν τηλέφωνον.

Σ.Σ Αν προσέξετε το δημοσίευμα περιλαμβάνει και μια φωτογραφία. Για όσους γνωρίζουν την εποχή εκείνη ήταν εξαιρετικά δύσκολο με τα μέσα της εποχής να γίνει αυτό καθώς απαιτούσε και χρόνο και κόστος για να γίνει το κλισέ (η φωνογραφία σε τσίγκο).

ekriktiko.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook