Σε προγραμματισμένη συνάντηση του Επικεφαλής & Στελεχών της Ε.Μ.Α.Α.Κ με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κύριο Βουλγαράκη Απόστολο η οποία πραγματοποιήθηκε την ΤΕΤΑΡΤΗ 7/11/2012 στην Αντιπεριφερεια Χανίων, έγινε πλήρης και λεπτομερής ενημέρωση του κυρίου Αντιπεριφερειάρχη,με τα θέματα τα οποία ταλανίζουν τον Δήμο και τους Δημότες του Αποκόρωνα.

Για το θέμα των σχεδίων πόλεως του Δήμου ( ΚΑΒΡΟΥ,ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗΣ,ΑΛΜΥΡΙΔΑΣ , ΚΑΛΥΒΩΝ ),τα όποια κινδυνεύουν να εκπέσουν, ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι η αποκλειστική αρμοδιότητα επίλυσης του θέματος ανήκει στον Δήμαρχο Αποκόρωνα, ο οποίος από την στιγμή που θα ζητήσει την συνδρομή και βοήθεια της Αντιπεριφέρειας,θα τυχει της απόλυτης στήριξης και βοήθειας τόσο της Αντιπεριφέρειας όσο και του κυρίου Αντιπεριφερειάρχη.

Αναφορικά με το ζήτημα της στάσης ΚΑΛΥΒΩΝ καθώς και των στάσεων επιβίβασης- αποβίβασης των υπεραστικών λεωφορείων οι οποίες βρίσκονται επί της Εθνικής οδού, ο κύριος Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι σε συνεργασία με το υπεραστικό ΚΤΕΛ, θα δρομολογήσει τις αναγκαίες λύσεις έτσι ώστε να εξασφαλισθεί η ασφαλής πρόσβαση των επιβατών και να εκλείψουν οι όποιοι κίνδυνοι πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Παράλληλα δρομολογείται συνάντηση της Ε.Μ.Α.Α.Κ με το Προεδρείο του ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ, προκειμένου να ελεγχθεί η δυνατότητα συχνότερης υπεραστικής σύνδεσης των χωριών του Δήμου Αποκόρωνα μεταξύ τους αλλά και με την πόλη των Χανίων.

Για το σοβαρότατο πρόβλημα της ποιότητας πόσιμου νερού που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αποκόρωνα και το οποίο αναδείχθηκε από την Ε.Μ.Α.Α.Κ τα τελευταία 2 χρόνια, ο κύριος Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύθηκε να καλέσει τον Δήμαρχο Αποκόρωνα καθώς και την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, έτσι ώστε να εκλείψουν οι όποιες κωλυσιεργίες και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες επίλυσης του όλου θέματος το οποίο έχει βαλτώσει επί 2 χρόνια προκαλώντας προβλήματα στην υγεία των δημοτών. Σε διαφορετική περίπτωση ο κύριος Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι θα στείελι τα στοιχεία των μετρήσεων στον Εισαγγελέα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από την πλευρά του κ. Κουκιανάκη

\”Στο συγκεκριμένο σημείο και για λόγους δεοντολογίας, πρέπει να αναφέρουμε ότι ο παριστάμενος στην σχετική συζήτηση δημοσιογράφος, παραθέτει μεν την άστοχη παρατήρηση του κ. Αντιπεριφερειάρχη που μίλησε για «ευθύνη του προηγούμενου Αντινομάρχη κ. Χ. Κουκιανάκη στο θέμα του προβλήματος των μολυσμένων νερών του Αποκόρωνα», ενώ δεν παραθέτει την άμεση διευκρίνιση, και αποδοχή από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη ότι «ουδένα στοιχείο και καμία αρμοδιότητα είχε ο ίδιος για το θέμα αυτό και ότι τα καθήκοντα του ο κ. Χ. Κουκιανάκης άσκησε υποδειγματικά κατά την θητεία του ως Αντινομάρχης».

Διαβεβαιώνουμε τους Δημότες Αποκόρωνα ότι θα συνεχίσουμε απτόητοι και με όλες μας τις δυνάμεις να παλεύουμε και να προσπαθούμε για την επίλυση των προβλημάτων τα οποία ταλανίζουν τον Δήμο και τους δημότες, παρά τις όποιες αντιδράσεις παρουσιάζονται από όπου και αν προέρχονται\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook