Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων παραβρέθηκαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Κ17 του Πλατανιά, μαζί με τους προπονητές τους, Νίκο Μαναρώλη και Ανδρέα Παπαδομανωλάκη, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων.

Αναλυτικά η επίσημη ενημέρωση του Πλατανιά:

Χρήσιμες πληροφορίες για ασφαλή οδήγηση είχαν την ευκαιρία να μάθουν οι νεαροί ποδοσφαιριστές της ομάδας Κ 17 της Π.Α.Ε. Πλατανιάς, οι οποίοι, συνοδευόμενοι από τους προπονητές τους, Νίκο Μαναρώλη και Ανδρέα Παπαδομανωλάκη, παραβρέθηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο αρχηγός του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τμήματος Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Γιάννης Χαριτάκης και ο υπαρχηγός Γιάννης Κατσικογιάννης επεσήμαναν ότι καθοριστική για τη μετέπειτα πορεία της υγείας ενός τραυματία σε τροχαίο ατύχημα είναι η αποτελεσματική παροχή πρώτων βοηθειών, από γνώστες του αντικειμένου, στα πρώτα λεπτά.

Ο επαγγελματίας δοκιμαστής μοτοσικλετών, συντάκτης σε περιοδικό μοτοσικλέτας και επί σειρά ετών ασχολούμενος με τον εξοπλισμό μοτοσικλέτας και την προστασία του αναβάτη, Ιάκωβος Σουργουτσίδης κάλεσε, από την πλευρά του, τους παριστάμενους, νεαρούς ως το πλείστον, «να οδηγούν αμυντικά, να είναι υποψιασμένοι, σε κατάσταση επιφυλακή» και παρουσίασε συγκεκριμένα παραδείγματα που τους βοηθούν να “διαβάζουν” τον δρόμο, τονίζοντας «πόσο σημαντικό είναι αυτό για την ασφάλειά τους».

Σημειώνεται ότι την Εβδομάδα Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων πραγματοποιεί το Τμήμα Τροχαίας Χανίων, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook