Η ΕΕ καλωσόρισε την ψήφιση του Μνημονίου ΙΙΙ από Βουλή, χαρακτηρίζοντάς το ως «σημαντικό βήμα», ωστόσο, επισήμανε ότι πρέπει να γίνουν και άλλα για να λάβει η Αθήνα την επόμενη δόση. «Θυμάμαι ωστόσο ότι υπάρχει άλλη μια δεύτερη σημαντική ψηφοφορία την Κυριακή για τον προϋπολογισμό του 2013» δήλωσε ο Σάιμον Ο\’ Κόνορ, εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.

«Η επιτυχής έκβαση αυτής της ψηφοφορίας θα είναι προφανώς επίσης κρίσιμη για να ανοίξει ο δρόμος ώστε τη Δευτέρα το Eurogroup να προχωρήσει τη συζήτηση» πρόσθεσε αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχουν στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης.

Επιπλέον χρειάζεται να υπάρξουν συμφωνίες όσον αφορά τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τις μελλοντικές ανάγκες χρηματοδότησης για να αποδεσμευτεί η δόση των 31,5 δισ. ευρώ, επισήμανε ο Ο\’ Κόνορ.

Πρόσθεσε πως περιμένει ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί «τις ερχόμενες ημέρες».

Λίγο νωρίτερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε δηλώσει ότι δεν περιμένει να υπάρξει συμφωνία για την καταβολή της δόσης «πριν περάσουν εβδομάδες», παρά την ψήφιση από την Αθήνα ενός νέου σχεδίου μέτρων λιτότητας.

«Δεν βλέπω προς το παρόν να λαμβάνονται οι αποφάσεις για μια οριστική συμφωνία ανάμεσα στους πιστωτές της Αθήνας (ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ) και την Ελλάδα για την καταβολή της νέας δόσης της βοήθειας» εξήγησε.

Χαιρέτισε πάντως την έγκριση του νέου προγράμματος για εξοικονόμηση 18,1 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2016.

«Η φιλοευρωπαϊκή πλειοψηφία που προέκυψε απο τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου στην Ελλάδα άντεξε αυτή τη νύχτα, παρά τις διαδηλώσεις και τη γενική απεργία» υπογράμμισε, για να καταλήξει:

«Στην Ελλάδα τίποτε δεν έχει χαθεί. Τίποτε δεν έχει επίσης κερδηθεί, αλλά ο κυνισμός δεν μας οδηγεί πουθενά.»

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook