Ένα πρώην στέλεχος πετρελαϊκής εταιρίας που φοίτησε στο ίδιο αριστοκρατικό σχολείο με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον αναμένεται να διοριστεί Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, πνευματικός ηγέτης των 80 εκατομμυρίων αγγλικανών ανά τον κόσμο, όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο διορισμός του 56χρονου Τζάστιν Ουέλμπι, επισκόπου του Ντέραμ, αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή. Θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο Ρόουαν Ουίλιαμς, που αποχωρεί το Δεκέμβριο έπειτα από δέκα χρόνια στην κεφαλή της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

Ο Τζάστιν Ουέλμπι είχε ταχύτατη άνοδο στην ιεραρχία της Εκκλησίας αφότου εγκατέλειψε τον κόσμο του εμπορίο, το 1992. Ανέλαβε επίσκοπος μόλις πριν από ένα έτος.

Η Daily Telegraph αναφέρει ότι ο ίδιος έχει αποδεχθεί τη θέση και το BBC συμπληρώνει ότι πηγές της Ντάουινγκ Στριτ επιβεβαιώνουν ότι οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την Παρασκευή.

Ο Ουέλμπι φοίτησε στο Κολέγιο Ίτον, όπως και ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον και οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι.

Τάσσεται κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων, αλλά υπέρ της χειροτόνησης γυναικών επισκόπων -δύο θέματα που διχάζουν την Αγγλικανική Εκκλησία.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook