Στην προσαγωγή δυο ανδρών προχώρησαν σήμερα οι αστυνομικές αρχές Χανιών και Ηλίας μετά από έρευνες που έγιναν με αφορμή το δέμα με τις 250 σφαίρες που εντοπίστηκε χθες στον αεροδρόμιο του Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης".

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου δεμάτων ιδιωτικής εταιρείας, χθες (07.11.2012) το πρωί, στο Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», εντοπίστηκε δέμα που περιείχε (250) πλήρη φυσίγγια πυροβόλου όπλου των 9mm, τοποθετημένα μέσα σε κουτί.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι το συγκεκριμένο δέμα είχε αποσταλεί από τον 20χρονο στα Χανιά, με παραλήπτη τον 24χρονο Αστυφύλακα στην Ηλεία. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκε και συνελήφθη σήμερα ο 20χρονος σπουδαστής στα Χανιά, όπως επίσης και ο 24χρονος αστυνομικός στην Ηλεία.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στο σπίτι του 20χρονου στα Χανιά, βρέθηκαν ένα φυσίγγιο πολεμικού τυφεκίου και ένα φυσίγγιο πυροβόλου όπλου.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου.

Οι συλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Διοικητικής Έρευνας.