Σκληραίνει τη στάση του απέναντι στους βουλευτές που δεν ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κύκλοι της Ιπποκράτους τονίζουν ότι οι βουλευτές που δεν ψήφισαν και ο κ. Βενιζέλος έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι αυτονόητα και εκτός ΠΑΣΟΚ. Η μόνη σχέση που μπορούν να έχουν με την Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, αναφέρουν, είναι η προσωπική τους επιλογή να υποβάλουν αίτηση εγγραφής τους στην Τοπική Οργάνωση της περιοχής τους.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι ο Κώστας Σκανδαλίδης είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να είναι πλέον πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ.

Την επομένη της ψηφοφορίας επέλεξε και ο Ανδρέας Λοβέρδος για να ζητήσει έκτακτη σύγκληση της ΚΟ θέτοντας θέμα ηγεσίας. Ωστόσο, ο γραμματέας της ΚΟ απάντησε ότι τα θέματα αυτά μπορούν να τεθούν στο συνέδριο.

Διαφορετική είναι η στάση του κ. Βενιζέλου απέναντι στον Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από το ΠΑΣΟΚ, αλλά χθες ψήφισε τον πολυνομοσχέδιο.

Οι ίδιοι κύκλοι του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζουν υπεύθυνη τη στάση του κ. Ανδρουλάκη, την οποία και χαιρετίζουν, τόσο για τη θετική του ψήφο, όσο και για το ότι πειθάρχησε στην απόφαση της ΚΟ του Κινήματος.

Εκφράζουν επίσης τη χαρά τους για την επιλογή του κ. Ανδρουλάκη να θέλει να παίξει συνθετικό και ανεξάρτητο ρόλο. Με την επισήμανση, ωστόσο, ότι αρκεί να απευθυνθεί σε όσους είναι ευεπίφοροι στην προσπάθεια διασφάλισης του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας και την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης και όχι σε όσους δίνουν μάχες οπισθοφυλακής.

Η τελευταία επισήμανση αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συζήτησης επί των θεμάτων αυτών.

Σχετικά εξάλλου με όσα λέγονται περί ανασχηματισμού, οι κύκλοι της Ιπποκράτους αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο κρίκος που κρατά τη χώρα σε αυτή τη δύσκολη και ευαίσθητη περίοδο που ουσιαστικά διεξάγεται η διαπραγμάτευση.

Προσθέτουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν το απασχολεί κανένα θέμα ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

 

in.gr