Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο ειδικός εισηγητής του προϋπολογισμού από τη Νέα Δημοκρατία, Αντώνης Μπέζας, τονίζοντας πως η αντιπολίτευση μιλεί για πρόσθετα μετρά που θα αναγκαστούμε να πάρουμε στο μέλλον, όμως ποτέ δεν έχει διατυπώσει συγκεκριμένη πρόταση, τη στιγμή που πειραματίζεται με τις συνιστώσες της.

Συνεχίζοντας, μιλώντας στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίασης για τον προϋπολογισμό, ο κ. Μπέζας επεσήμανε πως ο προϋπολογισμός του 2013 είναι ο κρισιμότερος των τελευταίων ετών, και δεν προσπαθεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση.

«Είναι ένας προϋπολογισμός που λεει στους νέους ότι τα πράγματα είναι χάλια τώρα και θα χειρότερα για τα παιδιά μας στο μέλλον» τόνισε από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως δε δίνεται καμία παροχή στα φτωχά κοινωνικά στρώματα.

Την ανάγκη να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης, αλλά και το ρόλο των κοινοβουλευτικών ομάδων που τη στηρίζουν, μετά τις αποφάσεις του Eurogroup επεσήμανε ο Φίλιππος Σαχινίδης από το ΠΑΣΟΚ, ενώ τη διαγραφή του επονείδιστου χρέους ζήτησε ο Νότης Μαρίας από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό είναι προγραμματισμένη να γίνει το βράδυ της Κυριακής, 11 Νοεμβρίου. Σε αντίθεση με την «κλειστή» χθεσινή ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο, η ΔΗΜΑΡ αναμένεται να ταχθεί ανοιχτά υπέρ του προϋπολογισμού, διευκολύνοντας το έργο της συμπολίτευσης και την πορεία προς το Eurogroup της Δευτέρας.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook