Τελευταία ενημέρωση: 10:50

Στις 10:30 το πρωί κατέπλευσε στην Σούδα για πρώτη φορά το COSTA PACIFICA τροποποιώντας το πρόγραμμα της κρουαζιέρας λόγω των καιρικών συνθηκών.

Το εντυπωσιακό πλοίο είχε προγραμματιστεί να \”δέσει\” ανοιχτά του λιμανιού των Χανίων ομως λόγω των θυελλωδών ανέμων αποφασίστηκε να καταπλεύσει στην Σούδα για λόγους ασφαλείας.

Το πλοίο ανήκει στην Costa Cruises και έχει μήκος 290 μ. πλάτος 42 μ. και βύθισμα 8,3 μ, ενώ μεταφέρει 2855 επιβάτες και 984 άτομα πλήρωμα.

Να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Πέμπτης, στο λιμάνι της Σούδας έφτασε το κρουαζιερόπλοιο \”Seabourn Odyssey\” με 384 επιβάτες και 341 άτομα πλήρωμα.

Και τα δύο κρουαζιερόπλοια θα αποπλεύσουν το απόγευμα με τους πάνω από 3000 επισκέπτες να κατακλύζουν την πόλη, δίνοντας  \”ανάσα\” στους καταστηματάρχες.

Για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται οτι η Σούδα είναι ένα από τα πιο ασφαλή λιμάνια καθώς έχει χαρακτηριστεί το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Μεσογείου και πλέον μπορεί να δεχθεί αρκετά κρουαζιερόπλοια ταυτόχρονα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Νοεμβρίου θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Σούδας το κρουαζιερόπλοιο \”Artania\”  στα πλαίσια των προγραμματισμένων \”φθινοπωρινών\” αφίξεων κρουαζιερόπλοιων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook