Ο Δήμος Χανίων συμμετέχει στο πρώτο ετήσιο γεγονός «Future Library 2012: Μοιραζόμαστε τις ίδιες σελίδες. Ας μοιραστούμε ιδέες!» που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη στις 12, 13 & 14 Νοεμβρίου.

Ένα τριήμερο δράσεων που φιλοδοξεί να εγκαινιάσει μέσα από ένα δημιουργικό διάλογο τη νέα εποχή των Βιβλιοθηκών.

Επαγγελματίες από όλο τον κόσμο, όπως ο Kari Lämsä, διευθυντής της πρωτοποριακής Βιβλιοθήκης 'Library 10' του Ελσίνκι, η June Garcia, σύμβουλος Βιβλιοθηκών του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, ο Simon Morisson και ο Δημήτρης Κολοκοτσάς από το Google Books & Art Project, η Χλόη Βαρελίδη από το Mozilla Foundation, αλλά και πολλοί ακόμη δημιουργικοί άνθρωποι από το χώρο των Βιβλιοθηκών και του πολιτισμού, θα μοιραστούν τα «μυστικά» της σύγχρονης Βιβλιοθήκης, βέλτιστες μεθόδους και πρακτικές, παραδείγματα πρότυπων καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Το συνέδριο, εκτός από τις βιβλιοθήκες, μπορούν να το παρακολουθήσουν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων πολιτισμού, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν ποιο θα είναι το πρόγραμμα του Future Library για το 2013 και πως μπορούν να επωφεληθούν.
Περισσότερες πληροφορίες για το Future Library υπάρχουν στο διαδικτυακό τόπο http://www.futurelibrary.gr, ενώ για το 'Future Library 2012: Μοιραζόμαστε τις ίδιες σελίδες. Ας μοιραστούμε ιδέες!' στον ειδικό διαδικτυακό τόπο http://2012.futurelibrary.gr/