Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Χανίων της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΓΔΥ) εγκαινιάζοντας μια σειρά δράσεων –επισκέψεων, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο χώρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γυναικών Π. Ρουμάτων «Η Αρχόντισσα».

Στη συνάντηση έγινε επίδειξη μαγειρικής και γνωριμία με τα προϊόντα που φτιάχνουν οι γυναίκες του συνεταιρισμού τόσο τα φαγώσιμα (κουλουράκια, χυλοπίτες και πολλά άλλα) αλλά και τα προϊόντα οικοτεχνίας (υφαντά, κοσμήματα με βελονάκι κλπ).

 Όλοι οι συμμετέχοντες –γεωπόνοι δημόσιοι υπάλληλοι και μη- ευχαρίστησαν τα μέλη του συνεταιρισμού για την όμορφη φιλοξενία και τα πλούσια και νόστιμα κεράσματα που προσφέρθηκαν. Η παραγωγή προϊόντων με τις πρώτες ύλες που παράγει ο τόπος μας είναι ζητούμενο στις μέρες μας.

Η στήριξη και η προώθηση αυτών των προϊόντων είναι υποχρέωση μας για να διατηρήσουμε το μεγάλο κεφάλαιο της Κρήτης που είναι η γη και οι άνθρωποι που παράγουν από αυτήν.

Η εμπειρία αυτή ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη και για τα μικρά παιδιά που συμμετείχαν γιατί είχαν την ευκαιρία να περάσουν μια ωραία μέρα στην εξοχή, να παίξουν στο χώρο του παλιού σχολείου και τα μονοπάτια του χωριού, να γευτούν νοστιμιές του τόπου μας πολλά από αυτά είχαν την πρώτη περιπατητική εμπειρία τους διασχίζοντας το κοντινό φαράγγι των Βαβουλέδων το οποίο απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι. Οι δράσεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα.

Κάστανα στιφάδο μαγειρεμένα από τις γυναίκες του Συνεταιρισμού

\"\"

Άποψη από το εκθετήριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γυναικών Π. Ρουμάτων που στεγάζεται στο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου Παλαιών Ρουμάτων.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook