Απίθανο χαρακτήρισε σήμερα Παρασκευή ανώτατο στέλεχος της ΕΕ το ενδεχόμενο οι υπουργοί της Οικονομικών της Ευρωζώνης να μπορέσουν να καταλήξουν σε τελική απόφαση για τη χορήγηση της δόσης προς την Ελλάδα τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters το εν λόγω στέλεχος εκτίμησε πως ένας γύρος επαφών για το θέμα της χορήγησης της δόσης δεν θα είναι μάλλον αρκετός και θα πρέπει να υπάρξει και νέα συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος αναγνώρισε πως η Ελλάδα πέρασε τεράστιο όγκο νομοθετημάτων και ότι στο Eurogroup θα εξετασθούν αναλυτικά οι προσαρμογές στην ελληνική νομοθεσία στα πλαίσια του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.

«Οι ελληνικές αρχές έχουν καταβάλει τεράστια προσπάθεια», τόνισε, προσθέτοντας πως το σύνολο των ελληνικών πρωτοβουλιών θα συζητηθεί σε βάθος και θα αξιολογηθεί από τους υπουργούς της Ευρωζώνης.

Από τις δηλώσεις του αξιωματούχου διαφάνηκε πως στο Eurogroup της Δευτέρας θα παρουσιασθεί η έκθεση αξιολόγησης της τρόικας για τη συμμόρφωση του ελληνικού προγράμματος.


in.gr