Γερμανία και Αμερική χέρι-χερι επικρατήσαν και στο μπριτζ την τετάρτη το βράδυ, λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στην βουλή, δείχνοντας ότι τα πράγματα είναι πια εξαιρετικά δύσκολα για τους Έλληνες.

Η Ελληνοαμερικανιδα Ντεμπορ Παπαντινοφ με την Ελληνογερμανιδα Μαρουλα Κραμερ Χοχ βρήκαν τους Χανιώτες αθλητές εμφανώς επηρεασμένους από το γενικό κλίμα των ημερών και …τους περιποιήθηκαν καταλλήλως, οι δικοί μας ασχολήθηκαν να κάνουν αντεγκλήσεις ο ένας στον άλλο για τις προτιμήσεις σους τις λανθασμένες επιλογές στις κάλπες του Ιουνίου, ενώ πολλά πυρά δήχθηκε ο Γιάννης Ευλογημένος υποψήφιος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ του Φ. Κουβελη, μαζί με τον γραμματέα του κόμματος Ιορδάνη Ακασιαδη, κατηγορηθήκαν ότι πρόδωσαν τους ψηφοφόρους της αριστεράς που τους εμπιστεύτηκαν, λέγοντας επί λέξη ότι δεν τιμούν τα παντελόνια που φορούν, και καλύτερα να αγοράσουν καράβι με πανιά να τους πηγαίνει ο άνεμος όπου θέλει, μιας και είναι τέτοιοι από την φύση τους!

Πίσω και μια ανάσα από τον Γερμανοαμερικανικο άξονα βρέθηκε ο Κυριάκος Κατριτζιδακης με την λατρεμενη του Βιργινία Μουταφη ( Φώτο στο κέντρο ανταγωνιζόμενη τον Μ. Χαζηρακη δεξιά και Μ.Μπεμπλιδακη αριστερά της ) , το ζευγάρι στο μπριτζ και στην ζωή που λατρεύει και υπεραγαπά ο ένας τον άλλο, έκανε πολύ καλή εμφάνιση και δήλωσε ότι με την αγάπη όλα είναι δυνατά, αν υπάρχει αυτή τότε, ακόμα και τα αδύνατα γίνονται δυνατά. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Μένος Μαργκουδακης με τον γνωστό αρχαιολόγο Ηλία Μιαχαλογιαννη, ο Μενιος προδόθηκε από την άμυνα και κατά την διάρκεια του αγώνα συνεχώς ψιθύριζε τα λόγια του Διονυσίου Σολωμού : Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε!

Οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης Μανώλης Χαζηρακης και Μάρκος Μπεμπλιδακης πήραν την 4η θέση, εμφανώς σοκαρισμένοι από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών έλεγαν και ξανάλεγαν ότι μια ζωή στα θρανία και η ανταμοιβή για αυτούς είναι συντάξεις τις πείνας! Ο Γιάννης Ευλογημένος βρέθηκε στην 5η θέση που αγωνίστηκε με τον γόη του Ελληνικού μπριτζ Μανώλη Μπικουβαρακη, ο αγαπημένος των γυναικών Μπικουβαρακης για μια ακόμη αγωνιστική είχε το μυαλό του στις γυναικιες καμπύλες και υποσχέθηκε να κάνει κόμμα με σλόγκαν τον έρωτα, πρώτα και πάνω από όλα ο έρωτας έλεγε και έκλεινε πονηρά το μάτι !!!

Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας κινήθηκε για μια ακόμη αγωνιστική η Μαρία (6η θέση ) Φουντουλακη με τον Γιώργο Μαρκετακη, πριν από τον αγώνα πήγε στην εκκλησία και άναψε ένα κεράκι για το καλό της πατριδας…αλλα που να ακούσει ο Θεός, συν Αθηνά και χείρα κινεί μας δίδαξαν οι αρχαίοι.

Ο Γιώργος Λουρακης με τον Ιορδάνη Ακασιαδη πήραν την 7η θέση, ο Λουρακης εμφανώς εκνευρισμένος από την όλη κατάσταση και την ενδοτική μας σας πολιτική συμπεριφορά αναφώνησε λίγο πριν την λήξη του αγώνα λόγια του Διονυσίου Σολωμού «ω θεϊκιά κι όλη αίματα Πατρίδα». Η Αγγελική Δαριβα αγωνίστηκε με τον Μπενιουδακη τον Μιχάλη, έμειναν στην προτελευταία θέση, ενώ η Ροδω Τριχακη που αγωνίστηκε με τον πολύπειρο Τζινακη Μανώλη έμειναν στην τελευταία θέση δίκαια μια σε κανένα σημείο του αγώνα δεν βρήκε τον βηματισμό του και είχαν πρόβλημα επικοινωνίας.

Εκτός αγώνα έμεινε ο Γιάννης Κατσιφαρακης ο αετός της Κρήτης, ο καλύτερος αθλητής της Κρήτης μια και υπέφερε από μια ίωση, ενώ δεν αγωνίστηκε, πέρασε όμως για λίγο από τον αγωνιστικό χώρο και απάγγειλε μια στροφή από τους ελευθέρους πολιορκημένους του Σολωμού ΑΠΟ ΤΟ Γ' ΣΧΕΔΙΑΣΜΑ

Μητέρα, μεγαλόψυχη στον πόνο και στη δόξα,

κι αν στο κρυφό μυστήριο ζούν πάντα τα παιδιά σου

με λογισμό και μ' όνειρο, τι χάρ' έχουν τα μάτια,

τα μάτια τούτα, να σ' ιδούν μες στο πανέρμο δάσος,

που ξάφνου σου τριγύρισε τ' αθάνατα ποδάρια

(κοίτα) με φύλλα της Λαμπρής, με φύλλα τού Βαϊώνε!

Το θεϊκό σου πάτημα δεν άκουσα, δεν είδα·

ατάραχη σαν ουρανός μ' όλα τα κάλλη πόχει,

που μέρη τόσα φαίνονται καί μέρη 'ναι κρυμμένα!

Αλλά, Θεά, δεν ημπορώ ν' ακούσω τη φωνή σου,

κι ευθύς εγώ τ' ελληνικού κόσμου να τη χαρίσω;

Δόξα 'χ' η μαύρη πέτρα του καί το ξερό χορτάρι.