Στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολου Βουλγαράκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα 09-11-2012, συνάντηση με τον Δήμαρχο Αποκορώνου, τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Αποκορώνου, καθώς και με τον Δ/ντή και στελέχη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Χανίων, με αντικείμενο τα «Αποτελέσματα ανάλυσης του πόσιμου νερού της Δ.Ε Αρμένων του Δ. Αποκορώνου».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αποκορώνου, έγιναν έργα εξυγίανσης στις πηγές και τις δεξαμενές, και τοποθετήθηκαν χλωριωτήρες στις περισσότερες δεξαμενές του Δήμου Αποκορώνου, ύστερα από υποδείξεις της αρμόδιας Δ/νσης. Ο κ. Μαρκάκης ανέφερε ακόμα ότι, με το πρόγραμμα ΟΣΑΠΥ, το 50% των 2,5 εκ € του προγράμματος της Περιφέρειας θα διατεθούν για την παραπέρα εξυγίανση των πηγών. Επίσης, για την πλήρη αποκατάσταση των πηγών & των δικτύων, προϋπόθεση είναι η ολοκλήρωση των Βιολογικών Καθαρισμών όλης της περιοχής.

Στην συνέχεια, όπως δήλωσε ο Δ/ντής Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Χανίων, κ. Δημήτρης Νικολακάκης, με την τελευταία δειγματοληψία που πραγματοποιήθηκε από την Υπηρεσία (και η οποία δίνεται στη δημοσιότητα, δείτε εδώ) διαπιστώνεται ότι τα νερά χαρακτηρίζονται κατάλληλα για πόση ως προς τις υποχρεωτικές μικροβιολογικές παραμέτρους.

Σε δυο οικίες όπου έγινε δειγματοληψία πόσιμου νερού και παρατηρήθηκε απόκλιση των ενδεικτικών παραμέτρων (αριθ. αποικιών σε 22ο C και 37 ο C), η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ενημέρωσε τον Δήμαρχο Αποκορώνου ότι ο Δήμος του θα πρέπει να διερευνήσει τα αίτια της απόκλισης.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανιων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, δήλωσε ότι οι Υπηρεσίες της Π. Ε. Χανίων θα είναι σε συνεχή επικοινωνία με το Δήμο, ώστε να εξασφαλιστεί ότι το νερό θα είναι υγιεινό και καθαρό, σε όλο το σύστημα παροχής, από την πηγή μέχρι την βρύση του καταναλωτή.