Εν αναμονή της καταβολής των προνοιακών επιδομάτων είναι ακόμη οι δικαιούχοι στο Ρέθυμνο αφού τα εντάλματα πληρωμής κατατέθηκαν τελικά από τον μητροπολιτικό δήμο στο Ελεγκτικό Συνέδριο – εφόσον ξεπεράστηκε ο σκόπελος της γραφειοκρατίας – ωστόσο εκκρεμεί η υπογραφή τους.

Το ζήτημα έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των ατόμων που λαμβάνουν τα επιδόματα αυτά, αφού σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για ανθρώπους για τους οποίους το ποσό αυτό είναι απαραίτητο για την επιβίωσή τους.

Ο πρόεδρος του σωματείου ΑμεΑ Δημήτρης Τσαχάκης επισκέφθηκε την Πέμπτη τον εισαγγελέα Ρεθύμνου και υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, κύρια κατά της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ αν δεν έχει επιλυθεί το πρόβλημα μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, δηλώνει πως το σωματείο θα καταθέσει μήνυση για παράβαση καθήκοντος.

Υπεύθυνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Ρέθυμνο, θεωρεί την Επίτροπο και ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης. Όπως μας είπε, εδώ και μια εβδομάδα έχουν παραδοθεί τα εντάλματα στην επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία δεν τα έχει υπογράψει, παρά το γεγονός της σχετικής τροπολογίας στη νομοθεσία με την οποία ρυθμίζεται το θέμα καταβολής των επιδομάτων από τους δήμους στους οποίους κατανέμονται τα χρηματικά ποσά.

Λεφτά υπάρχουν δηλαδή, ξεπεράστηκε η γραφειοκρατική διαδικασία με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στους δήμους λόγω «Καλλικράτη», αλλά τα εντάλματα πληρωμής εκκρεμούν.

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι σύμφωνα με πληροφορίες, το Ρέθυμνο είναι ή η μοναδική ή ανάμεσα στις ελάχιστες περιοχές της χώρας που συμβαίνει αυτό. Ο κ. Τσαχάκης που επικοινωνεί με συλλόγους από άλλες πόλεις υποστηρίζει πως δεν έχει μάθει να υπάρχει αντίστοιχο πρόβλημα σε άλλο νομό.

Στο Ρέθυμνο είναι συνολικά 1.500 οι δικαιούχοι με μέσο όρο επιδόματος τα 330 ευρώ το μήνα. Νεφροπαθείς, παραπληγικοί μεταμοσχευμένοι, ΑμεΑ, άνθρωποι ανίκανοι προς εργασία λόγω αναπηρίας, περιμένουν τα χρήματα αυτά για να ζήσουν και για ακόμη μια φορά βρίσκονται μπροστά σε τοίχο.

πηγή goodnet.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook