Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου διεξάγεται η Κλασσική Διαδρομή Μαραθώνας-Παναθηναϊκό Στάδιο, με τον Γ.Σ. "Ελευθέριος Βενιζέλος" από τα Χανιά να έχει έντονη εκπροσώπηση στον αγώνα.

Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση:
Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου γίνεται στην Κλασσική Διαδρομή Μαραθώνας – Παναθηναϊκό Στάδιο και σε απόσταση 42.195μ ο 30ος Κλασσικός Μαραθώνιος των Αθηνών Αφιερωμένος στην μνήμη του Αγωνιστή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη. Παράλληλα θα διεξαχθεί και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών για το 2012 που η βαθμολογία του θα μετρήσει για την αξιολόγηση των συλλόγων του 2013. Από πλευράς του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος μετέχουν:

·     Η περσινή νικήτρια του αγώνα Σοφία Ρήγα η οποία μάλιστα κλήθηκε (σαν νικήτρια) να δώσει τον όρκο του αθλητή ενώ την εκκίνηση του αγώνα θα δώσει ο πολυβραβευμένος μας συνθέτης και αγωνιστής Μίκης Θεοδωράκης. Η Σοφία Ρήγα είναι καλά προετοιμασμένη αφού βρέθηκε για αρκετές ημέρες στην Κένυα και ελπίζει αν δεν την ενοχλήσει ο τραυματισμός της να επαναλάβει την περσινή της επιτυχία ή τουλάχιστον να μπει στην τριάδα. Η Σοφία Ρήγα διαμένει και σπουδάζει στην Πάτρα όπου προπονείται με τον Γιάννη Δαγκόγλου ενώ το 2011 είχε πετύχει επίδοση 2.41.37 στον πρώτο της Μαραθώνιο στην Ιταλία τον Οκτώβριο και στην κλασσική διαδρομή 2.45.43 μετά από 25 μέρες

·     Ο Γιάννης Μαγκριωτέλης που πριν από δύο χρόνια είχε μετάσχει και πάλι στον Κλασσικό Μαραθώνιο και είχε καταφέρει να τερματίσει στην πρώτη εξάδα ήρθε ειδικά από την Ιταλία όπου διαμένει και σπουδάζει με σκοπό να λάβει μέρος στον αγώνα αφού την φετινή χρονιά δεν κατάφερε να αγωνιστεί σε κανένα από τα πανελλήνια πρωταθλήματα.

·     Ο Θανάσης Καρσιώτης φετινή μεταγραφή του συλλόγου από τον ΓΣ τα Λύκαια Μεγαλόπολης ευελπιστεί να κάνει μια εμφάνιση αντάξια της περσινής του παρουσίας στον Μαραθώνιο όπου είχε πετύχει ατομικό ρεκόρ με 2.42.17

·     Η Φωτεινή Βενέτη επίσης μεταγραφή του συλλόγου από την Θεσσαλονίκη όπου διαμένει ελπίζει σε ένα καλό πλασάρισμα και ένα ατομικό ρεκόρ για να βοηθήσει τον σύλλογο όπως και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10ΚΜ που έλαβε μέρος.

·     Η Χαϊντι Διακουμοπούλου στα 44 χρόνια της συνεχίζει να τρέχει κάνοντας το χόμπι της αν και είναι δηλωμένη για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μάλλον θα προτιμήσει να τρέξει στην παράλληλη κούρσα των 10 χιλιομέτρων που θα διεξαχθεί.

Πριν λίγες ημέρες η Σοφία Ρήγα μίλησε για τον Μαραθώνιο στο site του ΣΕΓΑΣ (www.segas.gr)

Πριν από ένα χρόνο ήταν η πρώτη Ελληνίδα που μπήκε στο Καλλιμάρμαρο στάδιο. Στα 23 της χρόνια, η Σοφία Ρήγα έχοντας την… άγνοια του τι πάει να πει κλασσική διαδρομή κατάφερε να τερματίσει σε 2.45.43 και να αφήσει υποσχέσεις για το μέλλον της. 

Σε λίγες μέρες νεαρή δρομέας θα επιστρέψει στο διεθνή Μαραθώνιο Αθηνών, προκειμένου να αγωνιστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το οποίο γίνεται παράλληλα, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας (2.41.00 το χαμηλό όριο, 2.38.00 το υψηλό). Η αθλήτρια του Ελευθέριου Βενιζέλου επέστρεψε πριν λίγες μέρες από την Κένυα, όπου πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασία της, δίπλα σε έναν από τους πιο γνωστούς προπονητές, τον Ρενάτο Κανόβα, που έχει υπό την επίβλεψη του γνωστούς δρομείς. «Βρέθηκα στο Ιτεν από τις 3 Σεπτεμβρίου έως τις 14 Οκτωβρίου. Είχα την ευκαιρία να βρεθώ στο κάμπ του Κανόβα, το πρόγραμμα του οποίου συνεχίζω και ακολουθώ. Έχω ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών της περσινής σεζόν και είμαι αισιόδοξη, πως θα καταφέρω να εξασφαλίσω το όριο συμμετοχής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας», είπε η 24χρονη για να συμπληρώσει για τον αγώνα της 11ης Νοεμβρίου: «Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει το Διεθνή Μαραθώνιο. Χρόνο με το χρόνο, η διοργάνωση αποκτά όλο και μεγαλύτερη φήμη. Άνθρωποι που μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν μάθαιναν για αυτό το γεγονός, τώρα θέλουν να συμμετάσχουν. Ιδιαίτερη σημασία έχει παίξει το γεγονός, ότι πλέον ο κόσμος γυμνάζεται και το κίνημα των δρομέων έχει μεγαλώσει».

Στην Αθήνα για τον Κλασσικό Μαραθώνιο θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Γιατρουδάκης.

Τον αγώνα μπορείτε να τον παρακολουθήσετε από την ΕΡΤ και τα αποτελέσματα από το site του ΣΕΓΑΣ (www.segas.gr)