Τέσσερα εκατομμύρια Σύροι θα χρειαστούν βοήθεια το επόμενο έτος εάν συνεχιστεί η βία στη Συρία, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ.

"Στις αρχές της επόμενης χρονιάς, προβλέπουμε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που θα χρειαστούν βοήθεια θα ξεπεράσει τα τέσσερα εκατομμύρια, δηλαδή θα υπάρχει αύξηση σε σχέση με τα 2,5 εκατομμύρια (που προβλέπονταν μέχρι τώρα)", δήλωσε ο διευθυντής του OCHA Τζον Γκινγκ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο αριθμός αυτός "θα συνεχίσει να αυξάνεται". "Αυτό δεν είναι το χειρότερο πιθανό σενάριο αλλά μια λογική πρόβλεψη", είπε από την πλευρά του ο Γενς Λέρκε, ο εκπρόσωπος του Γκινγκ.

Ο διευθυντής του OCHA κάλεσε τις χώρες του Κόλπου να αρχίσουν να δίνουν χρήματα ώστε να συμπληρωθούν τα 191 εκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για να προσφερθεί βοήθεια σε όλους τους Σύρους που την χρειάζονται.

Σύμφωνα με τον Λέρκε, στο παρελθόν οι χώρες αυτές είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι θα βοηθούσαν τους Σύρους όμως καμία τους δεν έδωσε συγκεκριμένες υποσχέσεις στη σημερινή συνεδρίαση του Ανθρωπιστικού Φόρουμ για τη Συρία που οργανώθηκε στη Γενεύη.

 

protothema.gr