Στη διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων ως απαραίτητη προϋπόθεση της αποτελεσματικής λειτουργίας ενός συγχρόνου κράτους, αναφέρθηκε με τοποθέτηση του ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσος Βολουδάκης κατά τη διάρκεια σύσκεψης του Υπουργείου Απασχόλησης - Διοικητών Ασφαλιστικών Ταμείων.

Μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση του ο κ. Βολουδάκης σημείωσε:

«Tα ζητήματα που σήμερα συζητάμε αφορούν τη διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων. Η διασύνδεση αυτή είναι προϋπόθεση της αποτελεσματικής λειτουργίας ενός συγχρόνου κράτους. Δυστυχώς ως σήμερα στην πατρίδα μας τέτοια διασύνδεση, ουσιαστικά δεν υπάρχει.

Η έλλειψη αυτή οδηγεί και στα φαινόμενα της παθογένειας που περιέγραψε ο Υπουργός Απασχόλησης κ. Γ.Βρούτσης, όπως οι διαβόητες «συντάξεις – μαϊμού», φαινόμενα που επιβαρύνουν την οικονομική θέση των πολλών.

 Στα πλαίσια της Επιτροπής Συντονισμού της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αναλάβαμε να διασφαλίσουμε τη διυπουργική συνεργασία σε αυτά τα ζητήματα, ώστε να μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητες διαχείρισης της πληροφορίας που διαθέτει η πολιτεία,  με απόλυτο σεβασμό και προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών.

Θα συνεργασθούμε εντατικά με το Υπουργείο Απασχόλησης και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, στα πλαίσια της πολιτικής που το ίδιο το Υπουργείο προδιαγράφει για τα ζητήματα των ασφαλιστικών ταμείων».