Στον διασσυλογικό αγώνα \”Match Race Αρκάδια 2012\” θα πάρει μέρος με δύο πληρώματα ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων.
Η σχετική ενημέρωση από τον ΙΟΧ:
Με δύο πληρώματα θα συμμετάσχει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων στον διασσυλογικό αγώνα \”Match Race Αρκάδια 2012\” που θα πραγματοποιηθεί εντός του λιμανιού του Ρεθύμνου το σαββατοκύριακο 10 και 11 Νοεμβρίου.
Πρόκειται για αγώνα της Κλάσης J24 και τον δεύτερο που διοργανώνεται μετά τον περασμένο Ιούνιο στην Κρήτη. 
Το \”Match Racing\” προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις τόσο στους αθλητές όσο και στους θεατές, απαιτεί απόλυτη ομαδικότητα, ταχύτητα σκέψης και αντιδράσεων, άριστη γνώση κανονισμών, άψογο χειρισμό του σκάφους και αποτελεί έναν ταχύτατα ανερχόμενο τύπο αγωνιστικής ιστιοπλοΐας παγκοσμίως.
Στην ουσία, πρόκειται για Ολυμπιακό αγώνισμα και διακρίνεται για τη διαφορετικότητα που παρουσιάζει σε σχέση με την κλασική έννοια της ιστιοπλοΐας.
Το ένα πλήρωμα του Ι.Ο.Χ. αποτελείται από τους: Ζαχαριουδάκη (τιμονιέρης), Χαροντάκης, Ψούνη και Νικολάου και το δεύτερο από τους: Οικονόμου (τιμονιέρης), Μαντωνανάκη, Βερυκάκη και Γιακουμιδάκη. Συνολικά αναμένεται να πάρουν μέρος 5 πληρώματα απ’ όλη την Κρήτη με 2 διαφορετικά σκάφη.
Τον αγώνα διοργανώνει ο τοπικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρεθύμνου σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση σκαφών J24. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί τις 12 το μεσημέρι και η λήξη με την δύση του ηλίου. Τις πρωινές ώρες θα διεξαχθεί σεμινάριο κανονισμών και τακτικής αγώνων match race για τους αθλητές του αγώνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook