Την 1η Νοεμβρίου 2012 ο Δήμος Μαλεβιζίου Ηρακλείου Κρήτης υπέγραψε σύμβαση με ιδιώτη κτηνίατρο, ώστε να πραγματοποιεί συστηματικά στειρώσεις αδέσποτων ζώων, που διαβιούν στα διοικητικά του όρια.

Πρόκειται για έναν ακόμα δήμο, ο οποίος αναλαμβάνει τις ευθύνες του εν μέσω κρίσης, αφού κατανοεί πόσο αναγκαία είναι η προστασία και των αδέσποτων ζώων αλλά και ο περιορισμός – μέσω των στειρώσεων – του ολοένα και αυξανόμενου πληθυσμού τους.

Δυστυχώς πολλοί είναι εκείνοι, που με αφορμή την οικονομική κρίση, εγκαταλείπουν τα ζώα τους ανερυθρίαστα. Τα παρατούν και φορτώνουν σε άλλους την ευθύνη.

Οι κάτοικοι του Μαλεβιζίου μπορούν να καλούν τον αντιδήμαρχο, Θανάση Κύρκο, στα τηλέφωνα: 2813400663 και 6980002158 για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα στειρώσεων.

Η δημοτική αρχή μετά από τις πιέσεις ιδιωτών και τις επαφές με φιλοζωικά σωματεία όχι μόνο προχώρησε στη σχετική σύμβαση αλλά μέσα από τους λογαριασμούς της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μαλεβιζίου θα μοιράσει στους δημότες της ενημερωτικά φυλλάδια με οδηγίες σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων, τη φροντίδα που απαιτείται να τους προσφέρουμε και τις ποινές για εκείνους, οι οποίοι τα κακοποιούν, έτσι όπως ορίζονται από τον νόμο 4039/2012.

Οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 2010821728 με την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης, ώστε να γίνονται η περισυλλογή και των νεκρών ζώων, που εντοπίζονται περιμετρικά του Β.Ο.Α.Κ. στα όρια του Δήμου Μαλεβιζίου.

Το σχετικό φυλλάδιο αναφέρει, ότι η δημοτική αρχή πέρα από την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης προσφέρει και τροφές για τα αδέσποτα ζώα, που φροντίζονται από τα φιλοζωικά σωματεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook