Πανελλαδική απήχηση είχε η είδηση των απανωτών κρουσμάτων δηλητηριάσεων ζώων στα Χανιά, προκαλώντας σχετικές αντιδράσεις.

Έτσι, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου πληροφορήθηκαν με λύπη και αγανάκτηση, όπως άλλωστε όλοι οι Χιώτες και η υπόλοιπη Ελλάδα μέσω του διαδικτύου, τις δηλητηριάσεις ζώων στις περιοχές Γαλατάς, Χωραφάκια, Μεγάλα Χωράφια, Μάκρη, Τοίχος, Καλαθάς και στην πόλη των Χανίων.

Τέτοιου είδους παράνομες και απάνθρωπες ενέργειες χαρακτηρίζουν τόπους και ανθρώπους χωρίς πολιτισμό και αξιοπρέπεια.

Όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με την ισχύουσα Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία, είναι υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης η προστασία των εγκαταλειμμένων και αδέσποτων ζώων. Είναι υποχρέωση των Δήμων να ενημερώνουν τον κόσμο σχετικά με τις ποινές που επιβάλλονται σε όσους νομίζουν πως η φόλα και τα βασανιστήρια επιτρέπονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος, έως ένα βαθμό, είναι υποχρέωση των Δήμων η εκπαίδευση των πολιτών, με προγράμματα και ενημερωτικό υλικό, ώστε να αποκτήσουν παιδεία και αισθήματα φιλικά προς το περιβάλλον και τα ζώα, όπως σε όλες τις εξελιγμένες χώρες.

Παρακαλούμε, προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να βρεθούν οι δράστες και να μην επαναληφθούν αυτά τα φαινόμενα που δυσφημούν την Κρήτη παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook