Την καλύτερη του περίοδο διανύει το χανιώτικο ποδόσφαιρο.
Οι κλήσεις του Κώστα Περιστερίδη και του Μάνου Ζαχαράκη, σε Εθνική Ανδρών και Ελπίδων, αντίστοιχα, αποτελούν ιδιαίτερη τιμή για τα Χανιά και δείχνουν ότι ήρθε ο καιρός να φανεί το ταλέντο του Χανιώτη ποδοσφαιριστή. 
Αμφότεροι έχουν ξεκινήσει την ποδοσφαιρική τους πορεία από τα τμήματα υποδομής ομάδων του τοπικού.
Ο Περιστερίδης αναδείχθηκε από την Ιωνία 2000, με την οποία έφτασε μέχρι τη Δ\’ Εθνική, αλλά για να φανεί το ταλέντο του έπρεπε να έρθει ο Άγιαξ στην Αθήνα και να διοργανώσει καμπ, μέσα από το οποίο τον εντόπισε.
Αφού πέρασε από τη μεγάλη σχολή του \”Αίαντα\”, φτάνοντας μέχρι τη Β\’ ομάδα, αγωνίστηκε στη Β\’ Ολλανδίας με Φόλενταμ και Αλμίρε Σίτυ. Το περασμένο καλοκαίρι δημοσιεύματα τον έφερναν στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού, αλλά τελικά ο Πανιώνιος ήταν αυτός που τον απέκτησε με εισήγηση του προπονητή του Δημήτρη Ελευθερόπουλου. Μετράει ήδη 8 συμμετοχές στη Super League, έχοντας ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις του. 
Από την άλλη ο Ζαχαράκης προέρχεται από την Ακαδημία των Νέων Χανίων και σε ηλικία 15 ετών είχε ξεχωρίσει στο Περιφερειακό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Μινωταύρου, για να ακολουθήσει μετά η πορεία στα τμήματα υποδομής του ΟΦΗ και να έρθει και η καθιέρωση στην πρώτη ομάδα.
Φέτος έχει 7 συμμετοχές με ξεχωριστή στιγμή την παρουσία του απέναντι στον Πλατανιά, όπου βρέθηκε για πρώτη φορά αντιμέτωπος στη Super League με ομάδα του τόπου του και μάλιστα μέσα στα Χανιά.

Πρόσφατα υπήρχε και η κλήση στην Εθνική Κ16 για τον Νίκο Πάτα του Πλατανιά, που ξεχώρισε μέσα από τις Μικτές ομάδες της Ε.Π.Σ. Χανίων και της Περιφέρειας Κρήτης αλλά και από την περσινή του παρουσία στην Ασπίδα Ναυστάθμου, έχοντας ξεκινήσει από τις ακαδημίες της Ιωνίας 2000.

Σε επίπεδο ομάδων τα Χανιά για πρώτη φορά εκπροσωπούνται στη Super League από τον Πλατανιά, που έχει πολλές πιθανότητες να παραμείνει, ενώ με βάση την αναδιάρθρωση που σχεδιάζει η ΕΠΟ φαντάζει ορατό το ενδεχόμενο ο Α.Ο. Χανιά να βρίσκεται τη νέα περίοδο στη Football League και ο Κισσαμικός στη Football League 2.

Παράλληλα υπάρχει και το γυναικείο ποδόσφαιρο, όπου ο Α.Ο. Χανιά βρέθηκε πολύ κοντά στην Α\’ κατηγορία γυναικών πέρσι, έχοντας σαν κέρδος τις κλήσεις στην Εθνική Γυναικών της Ελένης Γιακουμάκη και της Τόνιας Γιαννούτσου. 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook