Απάντηση σε όσα ακούγονται το τελευταίο διήμερο για τη μισθολογική τους κατάσταση, με αφορμή όσα συνέβησαν Βουλή μετά την τροπολογία Στουρνάρα κατά την ημέρα ψήφισης του νέου Μνημονίου, δίνουν οι υπάλληλοι της Βουλής, με ανακοίνωσή του Συλλόγου τους.

Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι υπενθυμίζουν πως «ο 15ος και 16ος μισθός έχουν καταργηθεί» και επισημαίνουν ότι έχουν καταργηθεί όλα τα επιδόματα (Δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα, τα επιδόματα αδείας, μηχανογράφησης κ.λπ.).

«Ό,τι καταργήθηκε ή καταργείται για οποιονδήποτε δημόσιο υπάλληλο, καταργείται και για εμάς» σημειώνουν. Έτσι, όπως υπογραμμίζουν, η μισθοδοσία των εργαζομένων στη Βουλή τα τελευταία τέσσερα χρόνια, συνυπολογιζομένων και των περικοπών που προβλέπει ο Προϋπολογισμός του 2013, έχει μειωθεί κατά 35,2% -κάτι που μεταφράζεται σε μείωση των καθαρών αποδοχών μέχρι ποσοστού 50%.

«Δεν αμφισβητείται πως το όριο των υπερωριών για τους εργαζομένους στη Βουλή, είναι μεγαλύτερο από αυτό των υπαλλήλων των υπουργείων. Όμως δεν αμφισβητείται και το γεγονός, πως οι εργαζόμενοι στη Βουλή λειτουργούν με ωράρια που δεν υπάρχουν στους υπόλοιπους φορείς του Δημοσίου, στενού και ευρύτερου» υπενθυμίζουν οι υπάλληλοι της Βουλής.

«Δεν ζητάμε να μας λυπηθούν - γιατί πέραν του έργου μας, εκτελούμε και ένα λειτούργημα. Για τον λόγο αυτό άλλωστε, είναι σπάνιες έως ανύπαρκτες οι περιπτώσεις που ως εργαζόμενοι μετέχουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Όμως αυτό απέχει πολύ από το να δεχθούμε να γίνουμε αδιαμαρτύρητα τα εξιλαστήρια θύματα μιας κατάστασης για την οποία και εμείς, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, δεν ευθυνόμαστε. Απέχει πολύ από το να μας εμφανίζουν ως golden boys του Δημοσίου και να γράφουν ή να λένε ψευδέστατα, ότι ένας πρωτοδιοριζόμενος στη Βουλή, υποχρεωτικής μάλιστα εκπαίδευσης, λαμβάνει 1.900 ευρώ καθαρά» καταλήγουν οι υπάλληλοι της Βουλής.

 

in.gr