Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ακούς έναν δημιουργό αρωμάτων να μιλάει για αυτά, γιατί ξετυλίγει άγνωστες πτυχές τους και καθοδηγεί τη σκέψη και την όσφρηση σε μονοπάτια διαφορετικά από τα συνηθισμένα. Και ποιος μπορεί να είναι περισσότερο κατάλληλος από το να μας βοηθήσει να επιλέξουμε το ιδανικό ελιξίριο από τον ίδιο τον αρωματοποιό- στην προκειμένη περίπτωση, λοιπόν, η Lyn Harris η οποία υπογράφει τα αρώματα του διάσημου οίκου Miller Harris, μίλησε στην Telegraph και έδωσε πολύτιμα tips:

Πείτε μια ιστορία

«Στενοχωριέμαι όταν ακούω ανθρώπους να λένε πως δεν φοράνε άρωμα- για μένα το άρωμα είναι σαν ένα όμορφο δαχτυλίδι. Κάθε ευωδιά κρύβει και μια ιστορία. Δεν θα πρέπει να είναι κάτι που φοράς και σε λίγο το βαριέσαι. Η αναζήτηση του ιδανικού αρώματος δεν είναι εύκολη όμως αν βρίσκεσαι σε ένα όμορφο περιβάλλον, χωρίς άγχος, είναι μια επιλογή που έρχεται φυσικά». 

Βρείτε την οικογένειά σας

«Σίγουρα θα σας αρέσουν πολλές, διαφορετικές ευωδιές και είναι φυσικό γιατί έτσι λειτουργεί ο εγκέφαλός μας. Βρείτε εκείνες που σας αρέσουν περισσότερο και καταλήξτε στην «οικογένεια» που σας κάνει να νιώθετε καλύτερα. Συνήθως τα γυναικεία αρώματα είναι λουλουδάτα, oriental, chypre ή φρουτώδη. Το πιο πιθανό είναι να σας αρέσουν δύο από αυτές τις οικογένειες οπότε, αυτό που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε ελεύθερο το μυαλό και τις αισθήσεις σας. Όταν επιλέγετε ένα άρωμα, δοκιμάστε μερικές διαφορετικές ευωδιές και δείτε ποια σας κάνει να χαμογελάτε, να αισθάνεστε όμορφα- αυτό το καταλαβαίνετε αμέσως. Όλοι μας ξέρουμε πάνω κάτω τι μας αρέσει αλλά συχνά μπαίνει στη μέση η λογική. Για παράδειγμα, πολλοί λένε \”Σιχαίνομαι το musk\”- κιόμως, τα περισσότερα αρώματα έχουν musk στη σύνθεσή τους.» 

Φτιάξτε την «γκαρνταρόμπα» σας

«Η επιλογή ενός αρώματος μοιάζει με την επιλογή ενός ρούχου. Αντί να ψάχνετε εκείνο στο οποίο θα μείνετε πιστή για όλη σας τη ζωή, δημιουργήστε μια \”γκαρνταρόμπα\” τριών αρωμάτων κάθε σεζόν: ένα για το πρωί, ένα για το βράδυ και ένα για μια ιδιαίτερη περίσταση. Πολλές γυναίκες λένε \”Ναι, αλλά η μητέρα μου φορούσε το Chanel No5 όλη της τη ζωή\”, και έτσι και εκείνες ψάχνουν ένα signature άρωμα, αλλά χάνουν την αληθινή μαγεία που μπορεί να προσφέρει στην αισθήσεις μια ευωδιά. Όταν σταματάς να μυρίζεις το άρωμά σου, τότε το έχεις φορέσει για μεγάλο διάστημα, καιο εγκέφαλός σου το έχει συνηθίσει». 

Εκ του ασφαλούς

«Αν δεν έχετε φορέσει άρωμα ποτέ και το φοβάστε, προσεγγίστε το απλά, δείτε το σαν ένα αξεσουάρ που συμπληρώνει την προσωπικότητά σας, που σας κάνει να νιώθετε όμορφα. Σαν πρώτη επιλογή, δοκιμάστε κάτι φρέσκο και δροσερό- ένα πολύ απλό λουλουδάτο ή με εσπεριδοειδή, είναι ένα άρωμα ασφαλές». 

Πριν φτάσετε στο ταμείο

«Όταν δοκιμάζετε αρώματα, προτιμήστε να τα ψεκάζετε πρώτα στα ειδικά χαρτάκια- ακόμα και έτσι μπορείτε να σχηματίσετε μια πρώτη ιδέα για το πιο σας αρέσει και πιο όχι. Εκείνο που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον σας, που θα σας κάνει να σκεφτείτε όμορφα πράγματα, προχωράει στην επόμενη φάση: να το δοκιμάσετε πάνω σας. Προσωπικά πάντα δοκιμάζω ένα άρωμα στο εσωτερικό του καρπού μου, κάνω μια βόλτα και το μυρίζω ξανά σε καμία ώρα. Αν εξακολουθεί να μου αρέσει και να μυρίζει όμορφα πάνω μου, μόνο τότε το αγοράζω».

queen.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook