Καλύτερη από τις προβλέψεις χαρακτήρισε την εκτέλεση του κρατικού Προϋπολογισμού στο πρώτο δεκάμηνο του 2012, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως ανέφερε στη συζήτηση επί του νέου προϋπολογισμού στη Βουλή που βρίσκεται σε εξέλιξη, από τα στοιχεία που θα παρουσιασθούν αναλυτικά τη Δευτέρα, προκύπτει ότι το πρωτογενές έλλειμμα μειώθηκε κατά 80% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και διαμορφώθηκε στο 1,2 δισ. ευρώ. «Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του εθνικού στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα το 2013», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επανήρθε και στο θέμα των ταμειακών διαθέσιμων δηλώνοντας: «Το ζήτημα [των ταμειακών διαθεσίμων] ολοένα και επανέρχεται. Είναι αλήθεια ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας είναι οριακά διότι δεν έχουμε πάρει τη δεύτερη και την τρίτη δόση του προγράμματος».

Σημειώνεται πως συνεχίζεται σήμερα για Τρίτη ημέρα η συζήτηση επί του Προϋπολογισμού 2013 στην Ολομέλεια της Βουλής και θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook