Μέχρι πρόσφατα  την συγκεκριμένη κατηγορία μονοπωλούσε το Fiat Panda στην έκδοση 4Χ4. Όπως όμως δείχνουν τα πράγματα, είναι αρκετές οι φίρμες που μπαίνουν δυναμικά στην κατηγορία των μικρών SUV και αυτές που βρίσκονται στο τελικό στάδιο προκειμένου να παρουσιάσουν τους εκπροσώπους της.

Ας δούμε μερικά από τα SUV τσέπης.

\"\"
VW Concept Taigun

Το 4θυρο, τετραθέσιο concept  Taigun έχει μήκος 3.859 χιλιοστά , 1.728 χιλιοστά  πλάτος και 1.570 χιλιοστά ψηλό. Ως πρωτότυπο ζυγίζει μόλις 985 κιλά και διαθέτει χώρο φόρτωσης χωρητικότητας 280 λίτρων.

Η δύναμη για το Taigun προέρχεται από έναν υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα 1,0-λίτρου ο οποίος αποδίδει 110 ίππους  και 175Nm ροπή. Σύμφωνα με την VW, το αυτοκίνητο αναπτύσσει τελική ταχύτητα 186 χλμ./ώρα,  επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 9,2 δευτερόλεπτα και έχει μέση κατανάλωση 4,7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Προς το παρόν είναι concept, όμως, μέσα στο 2013 αναμένεται να ανακοινωθεί η παραγωγή του.

\"\"
Nissan Extrem

Το 2+2 θέσεων μικρό SUV με αρκετά στοιχεία κουπέ,  βασίζεται στην πλατφόρμα V-της Nissan την οποία μοιράζονται με αυτοκίνητα όπως  το Micra.

Με το μήκος του να φθάνει τα  3.850 χιλιοστά, το πλάτος τα  1.765 χιλιοστά  και το ύψος τα 1.530 χιλιοστά  το Extrem είναι πολύ μικρότερο από ό,τι το Juke (4.125 χιλιοστά μήκος).

Το σχέδιο του πρωτότυπου μοντέλου δανείζεται στοιχεία από διάφορα μοντέλα της Nissan . Για παράδειγμα η εμπρός μάσκα και οι προφυλακτήρες έχουν αρκετές ομοιότητες με το GT-R ενώ οι  αεραγωγοί, οι προβολείς και η οροφή μοιάζουν αρκετά στο 370Z.

Η δύναμη για το μικρό 2 +2 θέσεων όχημα προέρχεται από έναν υπερτροφοδοτούμενο 1.6-λίτρων κινητήρα βενζίνης, με τη Nissan na δηλώνει ότι το Extrem θα μπορούσε να προσφερθεί με τετρακίνηση ή με κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς.

\"\"
Chevrolet Trax

Η  Chevrolet προχωρά σε ένα ακόμη βήμα για την ολοκληρωτική ανανέωση της γκάμας της με την  παραγωγή μιας εντελώς καινούργιας πρότασης για τους φίλους των οχημάτων ελευθέρου χρόνου.

Με χώρους στην καμπίνα του για πέντε επιβάτες και ένα γενναιόδωρο χώρο αποσκευών, το Trax θα είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις ανάγκες των υποψήφιων πελατών του σε 140 διαφορετικές αγορές σε όλο τον κόσμο. Βασικό ρόλο στο προφίλ του νέου Chevrolet θα παίξει βεβαίως η εμφάνιση του, καθώς η δυναμική σχεδίαση του αμαξώματος σε συνδυασμό με το μικρό σχετικά μέγεθος θα δημιουργήσει μια πραγματικά ξεχωριστή εικόνα.

Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό θα μπορεί να βρει κανείς ένα πλουσιότατο επίπεδο εξοπλισμού, υλικά και ποιότητα κατασκευής που παραπέμπουν σε μεγαλύτερα και ακριβότερα μοντέλα και  μια μοντέρνα σχεδίαση του ταμπλό που θα δένει αρμονικά με την συνολική εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Το νέο μικρό SUV της Chevrolet προβλέπεται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στους δρόμους της γηραιάς ηπείρου την Άνοιξη του 2013.   

\"\"
Fiat Panda

Το νέο Fiat Panda είναι διαθέσιμο σε 4 εκδόσεις: 4×4, Trekking, Natural Power και EasyPower. Το Panda 4×4, είναι το μοναδικό «αυτοκίνητο πόλης 4×4» της αγοράς. Το Panda Trekking, είναι το νέο «χρηστικό αυτοκίνητο πόλης» από τη Fiat. Το Panda Natural Power, ξοδεύει ελάχιστα ενώ με το Panda EasyPower, η οικονομία δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη.

Η τρίτη γενιά του Fiat Panda επεκτείνει την γκάμα της με τέσσερις σημαντικές προϊοντικές προτάσεις: τις εκδόσεις 4×4, Trekking, Natural Power και EasyPower.

Με τη δική τους κομψή και ελκυστική αισθητική και τα εξαιρετικά τους μηχανικά χαρακτηριστικά, οι τέσσερις αυτές εκδόσεις συμπληρώνουν τη μεγαλύτερη, την πιο ευέλικτη και ολοκληρωμένη γκάμα της κατηγορίας τους, που περιλαμβάνει σήμερα 6 εκδόσεις κινητήρων, 3 εκδόσεις μετάδοσης, 3 κιβώτια, 5 επίπεδα φινιρίσματος, 12 χρωματικές επιλογές στο αμάξωμα, 13 εσωτερικά και 7 στιλ ζαντών που φτιάχνουν 850 διαφορετικούς συνδυασμούς.

\"\"
Opel Mokka

Με το Mokka (από 21.950 ευρώ), η Opel εισέρχεται στη ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία μικρών SUV (SUV-B). Η γκάμα κινητήρων του Mokka περιλαμβάνει τον 1.6 ecoFLEX με 115 ίππους, ένα υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα που αποδίδει 140 ίππους και τον 1.7 diesel με  130 ίππους.

Παρά το μικρό συνολικό μήκος των 4,28 μ, το Mokka μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση έως και πέντε άτομα, ενώ συνδυάζει ελκυστική σχεδίαση με καινοτόμες τεχνολογίες και λειτουργίες κάνοντάς τις προσιτές σε έναν ευρύτερο κύκλο πελατών.

Ανάμεσα στα στάνταρ χαρακτηριστικά τα οποία αναβαθμίζουν την οδηγική εμπειρία  σε όλες τις εκδόσεις Mokka είναι τα Electronic Stability Control (ESC), Traction Control (TC) και τα συστήματα Hill Start Assist (HSA) και Hill Descent Control (HDC) – που βελτιώνουν την οδηγική άνεση και ασφάλεια σε ανηφόρες και κατηφόρες. Εκτός από την εμπρόσθια κίνηση (FWD), το Mokka προσφέρεται σε εκδόσεις all-wheel drive (AWD). Η προαιρετική τεχνολογία AWD αναγνωρίζει αυτόματα τις απαιτήσεις πρόσφυσης ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες και διασφαλίζει την ιδανική κατανομή ροπής σε όλους τους τροχούς.

\"\"
Ford EcoSport

Το Ford EcoSport ξεκίνησε την καριέρα του το 2003 στη Νότια Αμερική ως ένα προσιτό SUV, πουλώντας περισσότερες από 700.000 μονάδες. Μετά από αυτή την επιτυχημένη πορεία, η Ford αποφάσισε να παρουσιάσει τη δεύτερη παγκόσμια πλέον γενιά του. Το EcoSport βασίζεται στη νέα πλατφόρμα B της εταιρίας (επάνω στην οποία έχει χτιστεί το δημοφιλές Fiesta), διαθέτει κόμπακτ διαστάσεις και SUV καταβολές. Στην Ευρώπη, το νέο EcoSport θα εφοδιάζεται με το 1000άρη EcoBoost της Ford, κάτοχο του τίτλου ‘International Engine of the Year’ για το 2012 που συνδυάζει εκπληκτικές επιδόσεις με άριστη απόδοση.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook