Με ιδιαίτερη συγκίνηση αλλά και σεμνότητα, όπως αρμόζει άλλωστε στο χαρακτήρα του Μ. Στεφανουδάκη, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 9/11 τα αποκαλυπτήρια της ονοματοδοσίας του Δημοτικού Σταδίου Μοιρών σε Στάδιο ‘’Μανόλη Στεφανουδάκη΄΄.

Η απόφαση του Δήμου Φαιστού να δώσει το όνομα του σταδίου σε ένα αθλητή από την περιοχή που μας έκανε όλους υπερήφανους κατά τους πρόσφατους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ήταν η ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης για τον Χάλκινο Παραολυμπιονίκη  του Λονδίνου που είναι πρώτα από όλα νικητής στη ζωή και στη συνέχεια στον αθλητισμό.

Σε αυτή την τόσο σημαντική μέρα για το Μανόλη το παρόν στο στάδιο που ξεκίνησε να πραγματοποιεί τις προπονήσεις του έδωσαν πλήθος κόσμου με την οικογένεια του να βρίσκεται συνέχεια στο πλευρό του αλλά και συγχωριανούς του από το χωριό Γαλιά του Δήμου Φαιστού να σπεύδουν στο στάδιο από νωρίς.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθησαν η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη –Ανυφαντάκη, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κκ. Μακάριος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευρυπίδης Κουκιαδάκης καθώς και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής Φαιστού.

Κατά  το χαιρετισμό τους όλοι εξήραν το ήθος του Μανόλη και τον ευχαρίστησαν για μια ακόμη φορά για τις επιτυχίες που προσέφερε. Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης μέλη ότι συλλόγου ΑμΕΑ καθώς και άλλοι Παραολυμπιονίκες. Στη συνέχεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της νέας ονομασίας του σταδίου του Δήμου Φαιστού με τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα και τους συγγενείς και φίλους του Μανόλη να δείχνουν φανερά συγκινημένοι.

Από την πλευρά του ο Μανόλης Στεφανουδάκης ευχαρίστησε το Δήμο Φαιστού για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης και υποσχέθηκε στο μέλλον ανάλογες επιτυχίες. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την οικογένεια του που τον στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια καθώς και τον χορηγό του κ. Γενεράλη ο οποίος πίστεψε σε αυτόν από τη πρώτη στιγμή.

Η βραδιά συνεχίστηκε με τιμητική εκδήλωση σε κέντρο της περιοχής με πλήθος καλλιτεχνών από όλη την Κρήτη να δίνουν το παρόν. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς ο Δήμος Φαιστού έχοντας αναλάβει τη διοργάνωση της εκδήλωσης, απένειμε δια της Δημάρχου Φαιστού, τιμητική πλακέτα στον Παραολυμπιονίκη Μανόλη Στεφανουδάκη. Η Δήμαρχος κ. Πετρακογιώργη τόνισε στη σύντομη ομιλία της ότι η περίπτωση του Μανόλη είναι παράδειγμα για τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα που έχει μέχρι σήμερα πετύχει ο Μανόλης. Επισήμανε επίσης την στήριξη στα ΑμΕΑ  με υποδομές που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα τους.

Τιμητικές πλακέτες επίσης έδωσαν ο γιατρός κ. Στεφανουδάκης Γιώργος, ιδιοκτήτης της κλινικής Creta Interclinic που ήταν και χορηγός της εκδήλωσης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτσιδίων Ματάλων καθώς και το Αθλητικό Σωματείο ΓΑΣ Μεσαράς.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης εκ μέρους του σωματείου Γονέων και               Φίλων Νότιας Κρήτης ‘’Μέλλον΄΄, η ταμίας κ. Αγγέλα Τσικριτσάκη, ο πρόεδρος του σωματείου ‘’Μεγαλόνησος’’ Παραολυμπιονίκης κ. Γιώργος Καπελάκης, ο πρόεδρος του Παραρτήματος ΕΕΣ Μοιρών κ. Χρυσόστομος Περγιανάκης και εκ μέρους του Ορειβατικού Συλλόγου Μοιρών ο κ. Μανδαλάκης Αντώνης. Μήνυμα δια των εκπροσώπων τους έστειλαν και οι βουλευτές κκ. Αυγενάκης και Κεφαλογιάννης.

Η βραδιά συνεχίστηκε με πλούσιο κρητικό πρόγραμμα ενώ συγκροτήματα παραδοσιακών χορών χόρεψαν προς τιμήν του Μεσαρίτη αθλητή.  Δυναμικό παρόν έδωσε και ο κόσμος της περιοχής και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά από τις αθλητικές ακαδημίες που έσπευσαν να συγχαρούν και να φωτογραφηθούν με το Μανόλη που για μια ακόμη φορά δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος από την εκδήλωση τιμής προς το πρόσωπο του.

Όλο το βράδυ και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν στιγμιότυπα από την πορεία του Μανόλη μέχρι την κορυφαία στιγμή στην καριέρα του, την κατάκτηση του Χάλκινου μεταλλίου, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012.

 Ο Δήμος Φαιστού έχοντας αναλάβει το ειδικό βάρος της εκδήλωσης και με προσωπική ευθύνη του αρμόδιου Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Φασομυτάκη ολοκλήρωσε μια σειρά τιμητικών εκδηλώσεων προς τον Μ. Στεφανουδάκη  που ομολογουμένως είχαν απόλυτη επιτυχία και κλείνοντας η βραδιά άφησε σε όλους μια πολύ όμορφη ανάμνηση δίνοντας το ραντεβού και σε επόμενες ξεχωριστές εκδηλώσεις με ανάλογες επιτυχίες.

Ο Δήμος Φαιστού αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους εκείνους που εργάστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης και συγκεκριμένα ευχαριστεί τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν εθελοντικά στην εκδήλωση: Ζερβάκη, Κακλή, Καλεμάκη, Κλάδο, Κουρτάκη, Κονταρό, Μανιουδάκη, Μανολίουδη, Μαραγκάκη, Μπιμπάκη, Ρινακάκη, Σαββάκη, Σπινθάκη, Σταματάκη, Σμαραγδάκη, και τα συγκροτήματα παραδοσιακών χορών Γεωργιλαδάκη και Χαραλαμπάκη.