Δεν έλειψαν οι άμεσες και έμμεσες βολές μεταξύ πολιτικών κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2013, η οποία συνεχίζεται για τρίτη ημέρα στην Ολομέλεια της Βουλής και θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Ασκώντας κριτική στην αντιπολίτευση, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας δήλωσε πως η ανεμελιά των μόνιμων και παραδοσιακών αρνητών της χώρας πετάει τη χώρα έξω από το διεθνές περιβάλλον, συμπληρώνοντας, όμως πως η χώρα θα επιστρέψει αυτοδύναμη.

Την προσωπική του άποψη, όπως επεσήμανε και όχι του Αλέξη Τσίπρα, κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης τονίζοντας πως πρέπει να παρακαλούν αυτοί που υπογράψανε τα μνημόνια να περάσουν από ειδικά δικαστήρια, παρά να βρουν το τέλος του πρέσβη των ΗΠΑ στη Λιβύη.

Ακόμα, αναστάτωση προκλήθηκε όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης παρουσίασε σε φωτογραφία την ακριβή μάρκα ρολογιού που φοράει η σύζυγος του Γενικού Γραμματέας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Ελένη Ζαρούλια, απαντώντας στις προχθεσινές αιχμές του Ηλία Κασιδιάρη για το δικό του ακριβό ρολόι, τονίζοντας πως ο βουλευτής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ουσιαστικά προσπάθησε να υπονομεύσει τον αρχηγό του.

Την ίδια ώρα και τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ δεν έμειναν έξω από τη συζήτηση, με τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρο Παραστατίδη, να πετάει το γάντι στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας πως «με διέγραψαν και μου ζητούν την έδρα. Το ποιος πρέπει να διαγραφεί και να δώσει την έδρα του αφήνω να το κρίνετε εσείς» ενώ συμπλήρωσε πως καταψηφίζει τον προϋπολογισμό.

Σημειώνεται πως από το βήμα της Ολομέλειας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε πως από τα στοιχεία που θα παρουσιασθούν αναλυτικά τη Δευτέρα, προκύπτει ότι το πρωτογενές έλλειμμα μειώθηκε κατά 80% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και διαμορφώθηκε στο 1,2 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά του, αναφερόμενος στο θέμα των αυθαιρέτων, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης, επεσήμανε πως δρομολογείται ρύθμιση προκειμένου με την κατηγοριοποίηση των παραβάσεων και την ταξινόμηση της βαρύτητας της κάθε αυθαιρεσίας να δοθεί η δυνατότητα ακόμα και απόκτησης νόμιμων τίτλων σε ορισμένα αυθαίρετα..

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook