Το μέγα λάθος, ως χώρας για την κατάσταση στην οποια σήμερα βρισκόμαστε, ήταν πως εμείς δεχθήκαμε χωρίς όρους την ενταξιακή πορεία των χωρών του πάλαι ποτέ συμφώνου της Βαρσοβίας. Με τη χωρίς όρους ένταξη τους τόσο στην Ε.Ε , όσο και αργότερα ορισμένων εξ` αυτών στο κοινό νόμισμα, χάθηκε η όποια διαπραγματευτική ικανότητά μας για τη μετά τη χρυσή μας δεκαετία που αποδείχθηκε δεκαετία φούσκας.

Το να βάζεις στους κόλπους σου τις ανατολικοΕυρωπαΪκές οικονομίες με τα όποια δημοσιονομικά ή και ακόμα προβλήματα διαφθοράς στην κοινωνικοοικονομιοπολιτική τους ζωής ουσιαστικά, βάλαμε στο κεφάλι μας ένα πιστόλι που δυστυχώς όταν η σκανδάλη πατήθηκε, πέρα που δεν ξέραμε εγκαίρως για το ποιος πάτησε τη σκανδάλη δεν ήμασταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε με πράξεις τα επακόλουθα της εμπλοκής…..

Υ.Γ . Για τη μέχρι εδώ πορεία μας ,ούτε οι βόρειοι Ευρωπαίοι μας έχουν σώσει , ούτε και οι έχοντες τα ίδια προβλήματα με εμάς νότιοι.
Μέχρι στιγμής μας έχει σώσει το αποθεματικό σε ευρώ της Κίνας και κάποια στιγμή θα πρέπει να κοιτάξουμε ,σοβαρά, πέρα από τη Βορειοδυτική πλευρά και τη Βορειοανατολική…

Ανδρέας Τσιλογιάννης
Μέλος ΠΑ.ΣΟ.Κ
Μελος Τομεα Περιφερειακής Οργάνωσης Ε.Σ ΠΑΣΟΚ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook