Η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει «Ιφιγένεια» της Ευρώπης διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στους εταίρους που όπως είπε «το επιθυμούν, προκειμένου να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι «άτακτοι» της ευρωπαϊκής περιφέρειας και να φυσήξει ούριος άνεμος για τους υπόλοιπους».

Απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη που είχε μιλήσει για ειδικά δικαστήρια, έκανε λόγο για γελοίες και μισαλλόδοξες φωνές ενώ επιτέθηκε εκ νέου στον Αλέξη Τσίπρα για την συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, καλώντας τον να ανακαλέσει. «Σε κανένα μέλος της Κυβέρνησης και σε κανένα βουλευτή της συμπολίτευσης δεν είναι εύκολο να ψηφίζει τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Τετάρτη ώστε να μπορέσουν να υλοποιηθούν οι στόχοι που θέτει ο Προϋπολογισμός. Αλλά ουδείς πρότεινε σε αυτήν την αίθουσα μια βιώσιμη εναλλακτική λύση. Ακούστηκαν μεγάλα λόγια αλλά όχι εναλλακτικές λύσεις διότι δυστυχώς δεν υπάρχουν.

Αυτή είναι η ωμή αλήθεια. Αυτά που προτάθηκαν από την αντιπολίτευση ισοδυναμούν με άτακτη χρεωκοπία και αν εφαρμοστούν θα φέρουν πείνα και δυστυχία» είπε χαρακτηριστικά. Το γεγονός πάντως ότι επέλεξε να μην αναφερθεί εκ νέου στη φημολογία περί μη εκταμίευσης της πολυπόθητης δόσης των 31,5 δις ευρώ, διαψεύδοντας τα σχετικά σενάρια, έδωσε αφορμή στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι «κορόιδεψε τον ελληνικό λαό για να ψηφίσει τα επώδυνα μέτρα της Τετάρτης».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook