Κατηγορηματικά διαψεύδουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού \”Der Spiegel\” περί αιτήματος της τρόικας να δοθεί κατάλογος με όσους απολυθούν από το δημόσιο έως το τέλος του έτους, τονίζοντας ότι \”ούτε λίστες υπάρχουν, ούτε ζήτησε η τρόικα κάτι τέτοιο\”.

Σημειώνουν, δε, ότι δεν είναι έτοιμο ακόμη ούτε το νομοσχέδιο, ούτε έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος, για την εφαρμογή της ρύθμισης που αφορά την κινητικότητα στο δημόσιο.

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι την Παρασκευή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης διαβεβαίωσε με σημείωμά του ότι η διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απόλυση, αλλά μετακίνηση σε υπηρεσίες που έχουν ανάγκη και που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τι αναφέρει το Der Spiegel

Απολύσεις στο δημόσιο με αποδείξεις και ονόματα απαιτεί η τρόικα, που δεν πείθεται για τη βούληση της κυβέρνησης για περικοπές στο δημόσιο.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, χωρίς ονόματα η τρόικα δεν φαίνεται να δίνει τη συγκατάθεσή της για να συνεχιστεί η βοήθεια προς τη χώρα μας.

Σύμφωνα με το Spiegel, που επικαλείται κυβερνητικό στέλεχος, \”η Τρόικα αναμένει μέχρι τα τέλη του χρόνου την απόλυση 2.000 εργαζομένων του Δημοσίου και δεν ικανοποιείται πλέον μόνον με αριθμούς – θέλουν ονόματα και επώνυμα\”.

Όπως αναφέρει η Deustche Welle, συνδικαλιστικός εκπρόσωπος που επίσης δεν κατονομάζεται, φέρεται να επιβεβαιώνει το αίτημα περί λίστας με τα ονόματα των προς απόλυση δημοσίων υπαλλήλων.

Εξάλλου, το περιοδικό θεωρεί \”συμφωνημένη υπόθεση\” την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, αλλά εκκρεμεί ακόμη η επίσημη έγκριση.

Εκταμίευση της δόσης προβλέπει ο Γιούνκερ

Παρέμβαση για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα έκανε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι \”η Ελλάδα κάνει ενέργειες για να εκπληρώσει το έργο της και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι υπόλοιπες 16 κυβερνήσεις της ευρωζώνης από πλευράς τους θα ανταποκριθούν τάχιστα στις υποχρεώσεις τους έναντι της Ελλάδος\”.

Ο Γιούνκερ εκτίμησε ότι το ελληνικό κοινοβούλιο θα ψηφίσει, όπως προβλέπεται, τον προϋπολογισμό του 2013 και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η έκθεση της τρόικας.


news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook