Το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κόμματος των Φιλελευθέρων και του Δημοκρατικού Κόμματος (ολοκληρώθηκε σήμερα στο Δουβλίνο) ενέκρινε ένα επείγον ψήφισμα για την Ελλάδα. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ευρωβουλευτή Γ. Χατζημαρκάκη για λογαριασμό των Γερμανών Φιλελευθέρων.

Το ψήφισμα αναγνωρίζει τη δέσμευση της Ελλάδα ως προς τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Την ίδια στιγμή \”Υπάρχει μεγάλη ανησυχία, ότι η κρίση έχει οδηγήσει σε σοβαρή οικονομική ύφεση που χαρακτηρίζεται από έλλειψη επενδύσεων, ανεπαρκή ρευστότητα και αύξηση της ανεργίας.\”

Το Συνέδριο υπογραμμίζει την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει αυτόν τον φαύλο κύκλο και ως εκ τούτου χρειάζεται ένα «ευρωπαϊκό σχέδιο Ηρακλής για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.\”

Το ψήφισμα αναφέρει επίσης ότι είναι \”γεγονός πως μόνο με μια έξυπνη ανακατανομή του προϋπολογισμού της ΕΕ και με μια καλύτερη πολιτική δαπάνης των φόρων, μπορεί να ενισχυθεί η ανάπτυξη .\”

Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης δήλωσε ότι «το ψήφισμα ρίχνει την προσοχή του στην σοβαρή κατάσταση της Ελλάδας. Δεδομένου ότι η χώρα έχει αποδείξει επανειλημμένα τη δέσμευσή της στις μεταρρυθμίσεις,\” η ελληνική κοινωνία αξίζει ένα προσαρμοσμένο σχέδιο ανάπτυξης. Η χώρα αυτή έχει τόσες πολλές δυνατότητες. Είναι κρίμα που δεν χρησιμοποιούνται ώστε να ξεπεραστεί η κρίση. Η ΕΕ πρέπει τώρα να κάνει τη δουλειά της. \”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook